Sağlık Bakanlığı tepkisi: Kandırmaktan vazgeçin!

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, Sağlık Bakanlığı'na tepki göstererek, 'Sağlık çalışanlarını kandırmaktan vazgeçin' çağrısı yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sağlık Bakanlığı tepkisi: Kandırmaktan vazgeçin!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“1 Nisan 2021 tarihinden itibaren 4 ay geçerli olacak ek ödemenin dağıtımı ile ilgili yazı dün yayınlanmıştır. Söz konusu düzenleme, ısrarla dile getirmemize rağmen süresi, kapsayıcılığı ve adaleti açısından yine çok büyük sorunlar içermektedir” diyen Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, “Hakkaniyetin olmadığı bu düzenlemede bize göre bir fiyasko niteliğindedir” dedi.
“BİZE GÖRE BİR FİYASKO”
Ünal, “Bu düzenleme Aile Hekimliği Çalışanlarının görmezden gelindiği, Genel İdari Hizmetler ile Yardımcı Hizmetler Sınıflarının yok sayıldığı, aşılama faaliyetlerini sürdüren çalışanların kapsam dışı bırakıldığı bir düzenlemedir. Sağlık kurum ve kuruluşlarında fedakârca görev yapan binlerce çalışanın kapsam dışı bırakıldığı, makul bir artışın olmadığı, kelimelere ve hesaplara boğulan ama sonucunda adaletin, hakkaniyetin olmadığı bu düzenlemede bize göre bir fiyasko niteliğindedir. 2021 yılının ilk 3 ayının yok sayıldığı, geçmişteki kayıpların telafi edilmediği her düzenleme çalışanların beklentisini karşılamaktan çok uzaktır. Birçok ülkede sağlık çalışanlarına net bir zam, belli bir ikramiye verilirken Sağlık Bakanlığı adına tavandan ek ödeme deyip sağlık çalışanlarına adeta ikinci bir maaş veriliyormuş gibi bir algı ile kamuoyuna sunduğu bu süslü düzenlemeleri terk etmeli, ‘Sağlık Çalışanlarını Kandırmaktan’ vazgeçmelidir” diye konuştu.
“HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMAYACAĞIZ, DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIZ”
Sağlık-Sen olarak  haksızlık karşısında susmayacaklarını dile getiren Ünal, şunları söyledi: Türk Sağlık-Sen olarak başından beri savunduğumuz sağlık çalışanlarına tek ödeme şeklinde maaşa zam yapılması en makul, çalışanın beklediği ve hakkaniyetli çözüm yoludur. Aklın yolu birdir. Israrla yanlış yapılarak doğrunun da bulanamayacağı bir gerçektir. Kalıcı ve sürdürülebilir, beklentileri karşılayan bir ücret politikası zarurettir. Sağlık Bakanlığı yüzünü çalışanlarına dönmeli ve pandeminin kahramanlarına hakkını teslim etmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak biz haksızlık karşısında susmayacağız, dilsiz şeytan olmayacağız. Maaşa zam şeklinde tek ödemeyi ısrarla savunmaya ve bu yönde de adım atılması gerekliliğini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.