Bakan açıkladı! İşte Kayseri'de vaka sayısında son durum...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin vaka tablosunu açıkladı. Peki Kayseri'de durum ne?

Bakan açıkladı! İşte Kayseri'de vaka sayısında son durum...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İllerde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrewttin Koca, "Aşı ile umudumuz artıyor. Henüz olmadıysanız aşınızı bir an evvel olun" çağrısı yaptı. 
KAYSERİ'DE VAKA SAYISI DÜŞTÜ MÜ, ARTTI MI?
Bakan Koca'nın açıkladığı 3-9 Temmuz 2021 tarihlerini kapsayan Koronavirüs vaka haritasında Kayseri 53,26 oranı ile yer aldı. Bakan Koca'nın önceki hafta yani 26 Haziran-2 Temmuz tarihlerine yönelik açıkladığı haritada Kayseri 64,16 ile yer almıştı. Kayseri'de ortaya çıkan tablo ile vaka düşüş oranı son bir hafta içinde 10,9 olarak haritaya yansıdı. Yetkililer, özellikle vakalarda düşüşün sürmesi için Kurban Bayramına da dikkat çekerek, vatandaşlardan aşılarını olmalarını ve kurallar konusunda rehavete kapılmamalarını istiyor.  
EN ÇOK HANGİ İLLERDE VAKA DÜŞÜSÜ YAŞANDI?
Bakan Koca, en çok vakanın azaldığı illerle ilgili de şu açıklamayı yaptı: Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Kars, Erzurum, Isparta, Kütahya ve Çorum. Aşı ile umudumuz artıyor. Henüz olmadıysanız aşınızı bir an evvel olun.