Saatte 1200 km hız yapacak! Nedir bu Hyperloop?

Kayseri kökenli Erciyas Holding İcra Kurulu Başkanı Emre Erciyas, saatte 1200 km hıza ulaşabilecek Hyperloop'u anlatıyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Saatte 1200 km hız yapacak! Nedir bu Hyperloop?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri kökenli Erciyas Holding İcra Kurulu Başkanı Emre Erciyas, saatte 1200 km hıza ulaşabilecek Hyperloop'u anlatıyor. Erciyas bigsmalltr adlı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Hyperloop projesini anlattı.

Erciyas yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "2016 senesinde Elon Musk bir fikir attı ortaya, Hyperloop diye. Üstünde çalışmaya başladık ya esasında bu bizim yapmayı istediğimiz üstünde kafa patlattığımız projeye çok benziyor dedik. Bir boru hattı içerisinden ses hızında giden esasında bir tren ama tabi bu tren artık ses hızına ulaştığı için, 1200 km hızı aştığı için, artık bu bir kanatsız uçağa dönüşüyor. Bunu Türkiye’ye uyarlarsak; İstanbul-Antalya 25 dakika, İstanbul-Ankara 15-20 dakika gibi bir şeye dönüşecek. İhtiyacınız olan kilometrelerce boru seri üretimden çıkmak zorunda, orada da zaten biz devreye giriyoruz."

Bigsmalltr hesabı da yaptığı yazılı açıklamada: "Elon Musk’ın başlattığı ve dünyada yeni bir çağ açması beklenen Hyperloop projesinin en güçlü partnerlerinden biri Airbus ve Hitachi ile birlikte Erciyas Holding oldu. Aslında Erciyas Holding bu projede olmak zorunda idi. Zira dünyada 4 metre çapında seri üretim boru imal edecek başka firma bulunmuyor. 1.200 km hıza ulaşabilmek için sıfıra yakın vakum ortamı olması gerekiyor. Bu nedenle Burada gördüğünüz prototip boruların içinde hava olmayacak. İçindeki trenler mıknatıs sistemi ile temassız olarak ilerleyecek. Hyperloop dünyada yeni bir çağ başlatacak ve görüldüğü üzere artık bir hayal değil üretim süreci başlayan bir ürün. Ve içinde Türk bir firmanın olması elbette gurur verici. Proje hayata geçtiğinde; İstanbul ile İzmir arası 20 dakikaya, Amsterdam 2 saate düşecek. Direk şehrin içine gireceğinden havalimanına ulaşma gibi zaman kaybı da yok." ifadelerine yer verdi.