Saadet Partisi: Vatandaşa alışveriş yapmaları için 1000 TL'lik çek verilmeli

Saadet Partisi: Vatandaşa alışveriş yapmaları için 1000 TL'lik çek verilmeli
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Koronavirüs tedbirleri konusunda alınan önlemlerin yeterli olmadığını belirterek, “Kayseri’yi düşündüğümde neredeyse hiçbir tedbir göremedim. Neden sağlık Bakanlığının talimatı beklendi. Kayseri’de dezenfektan işlemleri bile 5 gündür yapılıyor” dedi. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan destek paketini de değerlendiren Aktaş, her vatandaşımıza günlük ihtiyaçlarını karşılaması ve esnaflarımızdan alış veriş yapması için en az 1000 TL’lik çekler verilmesi lazım” diye konuştu.

Saadet Partisi (SP) Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Dünya’nın aylardır Koronavirüs ile mücadele ettiğini belirterek, alınan tedbirleri ve ortaya çıkan bazı olumsuz görüntüleri değerlendirdi. Aktaş, “ Son 15 güne kadar Sağlık Bakanlığımızın almış olduğu bir takım tedbirler var idi. Ancak ben Kayseri’yi düşündüğümde neredeyse hiçbir tedbir göremedim. Neden sağlık bakanlığının talimatı beklendi. Her gün 100’lerce uçağın havadan karadan araçların ülkeye giriş yaptığı bir ortamda bu virüsün bizim ülkemize gelmemiş olması mümkün mü? Kayseri’de ve başka şehirlerde de dezenfektan işlemleri bile 5 gündür yapılıyor” diye konuştu.

“PTT ÖNÜNDE DÜŞÜNDÜREN KALABALIK VARDI”

PTT önünde bekleyen kalabalık görüntülerine de değinen Aktaş, “Cumhuriyet Meydanı’ndaki PTT’ye gittim. Öğle arası tatili olduğu için kapı kapalıydı, ancak kapıda bir araya toplanmış neredeyse 100 kişi vardı. Hava soğuk ve karlı olduğu için iç içe duruyorlardı. PTT gibi özel ve kamu kurumları öğle arasında da çalışma şartlarını hazırlamalı ve insanların zaruri ihtiyaçlarını görürken çoğalarak bir arada bulunmasının önüne geçilmeli” dedi. Büyükşehir Belediyesi’ne de seslenen Aktaş, su ücretlerinin bu süreçte alınmaması önerisinde bulundu. Aktaş, temizlik ve hijyenin mücadelede çok önemli olduğunu vurguladı.

“AÇIKLANAN PAKETTE SOMUT BİR TEDBİR YOK”

“Koronavirüs konusunda şu ana kadar kaç kişiye test yapıldığı açıklanmadı”  diyen Aktaş, şu ifadeleri kullandı; “Olabildiğince şehirlerde test yapılması lazım. Özellikle belli bir yaşın üstüne öncelik verilerek, ama pek mümkün görünmüyor. Çünkü test kitlerimiz yeterli değil. Diğer taraftan sayın Cumhurbaşkanımız 100 milyar TL’lik bir paket açıkladı. ABD 1 trilyon dolarlıkbir paket açıkladı. Yani bizim açıkladığımız paket ABD’nin % 1,5 u kadar.  Bu paketle esnafımıza işverenlerimize ne kadar faydalı olabiliriz, mukayeseyi rakamlar üzerinde görebiliyoruz. ABD her vatandaşına 1000 dolarlık çekler verecek ve vatandaş bu parayı ticari hayatta harcayarak kullanacak. Böylece hem vatandaş tüm ihtiyaçlarını gidermiş olacak hem de esnaf satış yaparak bu süreci geçirecek.  Peki, bizim pakette ne var? Kirası gelen, aldığı malların ödemesi ve personel ödemesi olan esnafımız için somut bir tedbir yok. Sadece en düşük emekli maaşlarının 1500 TL’ye çıkarılması var. Onun dışında vergilerin, kredi borçlarının ertelenmesi, sıkıntıda olan esnafa kredi verilmesi gibi tedbirler. Bunlar satış yapamayan esnaflarımızın sıkıntısını öteler ve mevcut durumdaki sıkıntısını ileriye yönelik biriktirmekten başka bir sonuç getirmez. Mesela tüm ülkede izolasyon tedbiri alınırken uçak biletlerinde % 18 KDV’nin % 1’e indirilmesinin sürece nasıl bir faydası olacak acaba?  Tamamına baktığımızda bu paketin sürece fayda oranı % 1’dir. Bizimde ABD’nin yaptığı gibi ayırmadan her vatandaşımıza günlük ihtiyaçlarını karşılaması ve esnaflarımızdan alış veriş yapması için en az 1000 TL çekler ile ödeme yapmamız lazım. Ancak bu şekilde krize giren ticari hayata katkıda bulunabiliriz. Bu destek direkt olarak üreticiye de yansıyacaktır. Rabbim ülkemizi ve milletimizi muhafaza etsin. İnşallah en kısa zamanda hayırlısı ile bu süreci hep beraber atlatacağız.” Diğer yandan Aktaş, Saadet Partisi Melikgazi teşkilatı olarak süreçte haftalık yönetim kurulu toplantılarını video konferans ile gerçekleştireceklerini de belirtti.