Saadet Partisi'nden Kaymakam çıkışı: Çırpınışlar beyhude!

Kayseri'nin Sarız ilçesinde yaşanan Kaymakam tartışması sürüyor. CHP'nin ardından dikkat çeken bir çıkış da Saadet Partisi'nden (SP) geldi. Saadet Partisi ilçe Başkanı Sami Karabörklü, 'Çırpınışlar beyhude' açıklaması yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Saadet Partisi'nden Kaymakam çıkışı: Çırpınışlar beyhude!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Sarız İlçe Başkanı Sami Karabörklü, Kayseri’nin Sarız ilçesinde  yaşanan Kaymakam tartışması ile ilgili açıklama yaptı. Karabörklü, Sarız Kaymakamı ve Sarız ilçe milli eğitim müdürü aleyhinde ortaya çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu. 

Yolun sonu görünmektedir

Saadet Partisi İlçe Başkanı Sami Karabörklü, “İlçemizde cereyan eden bu asparagas haberlere ilçemiz ve ilgili kişiler zedelenmek istenmektedir. Kasıtlı şekilde yapılan bu yıpratmalar sonuçsuz kalacaktır. İlçemizde huzur ve sükunun yaşandığı bu ortamı karıştırmaya yönelik hamleler sonuçsuz kalacaktır. Siyasi ilçe başkanlarını, ilçe kaymakamını, ilçe milli eğitim müdürünü zan altında bırakmak kimsenin haddine değildir. İlçe seçim kurulunun yüce takdiridir. Biz Sarız’a dair yatırımları ve hamleleri düşünüp konuşurken birilerinin hesabının ne kadar basit kaldığını görmekteyiz. Ama çırpınışlar beyhudedir. Yolun sonu görünmektedir. Sarız’ı itibarsızlaştırmak kimsenin ne hakkıdır ne de haddidir. Bizim işbirliğimiz Sarız’ın gelişmesi yönündedir. Birileri gibi şahsi hevesler uğruna Sarız’ı itibarsızlaştırmıyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

İddiaya göre, son iki seçimde de Sarız'da oy kullanan 1.800 seçmenin kaydı 'Cumhur İttifakı aleyhine sonuçları değiştirebilecek şekilde silindi.' Bu nedenle ilçede görev yapan Kaymakamla Milli Eğitim Müdürü görevden alındı. Ancak CHP Sarız Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Eroğlu da yaptığı açıklamada "Sarız i̇lçemi̇zi̇ si̇yasi̇ polemi̇k hali̇ne geti̇ri̇p, algı yaratıyorlar. Sarız Kaymakamı Sali̇h Aydın'ın tayi̇ni̇, Samsun'a gi̇deceği̇ önceden belliydi" ifadelerini kullanmıştı.