Saadet Partisi'nden iktidar ve ortağına Doğu Türkistan sorusu

Saadet Partisi İl Başkanı Erdal Altun, Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı zulme dikkat çekerek, 'İktidar ortağı MHP'nin ve hükümetin bu konuda attığı bir adım görebiliyor muyuz?' diye sordu? Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Saadet Partisi'nden iktidar ve ortağına Doğu Türkistan sorusu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi İl Divan toplantısı yapıldı. İl Divan Toplantısında partililere hitap eden İl Başkanı Erdal Altun, ‘Bu vatan, bu millet, bu devlet, bu bayrak ve kutsal değerlerimiz için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen, 'İman varsa imkan vardır' diyen Saadet Partilileri selamlıyorum’ dedi.
Konuşmasında Gazze, Lübnan, Irak ve Doğu Türkistan’da yaşanan olaylara dikkat çeken Altun, ‘Gönlümüz mücahitlerin, mazlum ve masum kardeşlerimizin yanında. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum ki, Ümmet'in tek kalp halinde atmasını sağlayacak olan bizleriz’ diye konuştu. 
Yaklaşık 20 yıl boyunca Ak Parti zihniyeti tarafından toplumdan izole edilmeye çalışıldıklarını, bu süreçte ülkenin tehlikelerle yüz yüze geldiğini belirten Altun, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Arap Baharı'nın başlangıcında, o günlerde Erbakan Hocamızın uyarılarının hiçe sayıldığını biliyoruz. Bu süreçte dökülen kanlar, başlatılan yeni işgallerin bir sonucudur…’

‘Bizi Esadcı olmakla suçladılar. Bugün ise, Suriye ile görüşme talebinde bulunmaktan başka çareleri kalmadı’
Filistin konusunda da Siyonist İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara uzun süredir tanık olduklarını ifade eden Altun, hükümetin bu konuda yeterli adımlar atmadığını dile getirerek, ‘Yıllardır Siyonizm konusunda uyarılarımız dikkate alınmadı, ancak bugün devletin terör devleti dediği İsrail'in elçisini sınır dışı edemediniz’ ifadelerini kullandı. 

Altun, Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne de değinerek, "İktidar ortağı MHP'nin ve hükümetin bu konuda attığı bir adım görebiliyor muyuz?" diye sordu. Ayrıca, son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılara da dikkat çekti. "Yolsuzluklar ve yandaş zengin etmekle ülkemizi ne hale getirdiniz? Açlık sınırı ve emekli maaşları ile ilgili veriler trajikomik boyutlara ulaştı" dedi.