Saadet Partisi: Kayseri'de ulaşım çok kötü! Kilitleniyor…

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, kentte artan kazalar ve trafikte yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Saadet Partisi: Kayseri'de ulaşım çok kötü! Kilitleniyor…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Yaşanabilir bir Kayseri” çağrısı yapan Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Belediyemiz her seferinde yol yapmakla gündeme gelirken geleceğin doğru planlanmadığı aşikar oldu. Sorunlar ulaşım alt yapımızın çok kötü olduğunu gösteriyor. 10 sene önce böyle bir trafik sorunu gündemde değilken şimdi kısmi yoğunluklarda bile trafiğin kilitlendiğini görüyoruz” dedi.
KAÇ İNSAN CAN VERMELİ?
 “Kıymetli dava arkadaşlarımız ile bir çalışma gerçekleştirdik. Kayseri’nin eksik kaldığı yönleri belirledik. Biz inanıyoruz ki bu belirteceğimiz hususlar bürokrasi çevresinde de değerlendirmeye tabi tutularak gerekli hamleler atılacaktır” diyen Coşkun, “İlk gündem maddemiz elbette can güvenliğine ilişkin oldu. Özellikle kanal boyunca yapılan kazaların ardı arkası kesilmiyor. Yıldırım Beyazıt mahallesi, Germir Mahallesi, Yeşil Mahalle gibi birçok yerde kazalara şahit olduk. Buna rağmen yeterli uyarıcı levha halen bulunmuyor, yeterli önlemler alınmıyor. Kaç insan can vermeli? Kaç insan kanala uçmalı? Kaç insan daha bariyere çarpmalı? Bir an önce bu eksik giderilmelidir. Kazaların yapıldığı yerler belli, sebepler belli. Buna artık bir dur denilmelidir.” şeklinde konuştu.
“BU SORUNLAR ULAŞIM ALT YAPIMIZIN ÇOK KÖTÜ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”
Gurbetçilerin gelmesiyle birlikte şehirde trafik yoğunluğunun arttığını ve mevcut altyapının buna cevap veremediğini dile getiren Coşkun, şu ifadeleri kullandı: Kayseri çok sayıda gurbetçiye yazın ev sahipliği yapıyor. Son dönemlerde gurbetçilerin gelmesiyle beraber yoğun trafik sorunu yaşanıyor. Bazı sokaklara girilmiyor, girseniz bile otoparklar yeterli olmuyor. Bununla birlikte bazı bölgelerde trafik polislerimiz trafiği rahatlatmak için caddeyi trafiği kapatıyorlar. Bu durum turizme ne kadar hazırlıksız olduğumuzun bir göstergesi oldu. Maalesef bu yoğunluğun üstesinden gelemiyoruz. Belediyemiz her seferinde yol yapmakla gündeme gelirken geleceğin doğru planlanmadığı aşikar oldu. Bu sorunlar ulaşım alt yapımızın çok kötü olduğunu gösteriyor. 10 sene önce böyle bir trafik sorunu gündemde değilken şimdi kısmi yoğunluklarda bile trafiğin kilitlendiğini görüyoruz. Biz yaşanabilir Kayseri için neler yapılması gerektiğini anlatmaya devam edeceğiz. Kayseri hepimizin ortak noktasıdır. Memleketimiz tüm güzellikleri hak ediyor.