Saadet Partisi İl Başkanı Arıkan: "Mikrofon mücahitleri nerede?"

Saadet Partisi İl Başkanı Arıkan: &quotMikrofon mücahitleri nerede?"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ’de Saadet Partisi üyeleri,  ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren kanun tasarısının, İsrail meclisindeki ilk oylamada kabul edilmesine tepki gösterdi. Meydan’da İsrail’e beddualarını sıralayan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, kamuoyundaki sessizliğe de isyan ederek,  “Emperyalist batının gerçek yüzünü ortaya çıkaran Hollanda’daki rezalete gösterdiğimiz tepkinin niye binde birini İsrail için göstermiyoruz? Ne oldu bize?” diye sordu.

 

Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı’ndaki Bürüngüz Camii önünde toplanan Saadet Partisi üyeleri, Filistin bayrakları ve ‘Herkes susarken ezan yasağını bari sen konuş Müslüman’ , “Aksa’da ezanlar, dünyada  Müslümanlar sustu’ , ‘Müslüman uyuma mescidine sahip çık’ , ‘Bekle bizi Aksa Allahu Ekberlerle geleceğiz’ , “İlk Mescidi Aksa ezansız Müslümanlar çaresiz bırakıldı’ ‘ ‘Ezanı susturana susana hayır’ yazılı dövizleri ile dikkat çekip, tepkilerini dile getirdi.

SP’DEN İSRAİL’E EZAN BEDDUASI

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, burada yaptığı açıklamada İsrail’deki ezan yasağına sessiz kalınmasına tepki gösterdi. Açıklamasında, “1967 yılında işgal ettiği Kudüs’te ezanı yasaklamaya çalışan siyonist İsrail insanlık dışı davranış sergiliyor”  diyen Arıkan, “Hicretin 15’inci yılı olan 636 senesinde Hz. Ömer tarafından fethedilen Kudüs’te yaklaşık 1400 yıl sonra ezan yasaklanıyor.  Ezanlar maalesef katil siyonist rejim tarafından ‘gürültü’ olarak değerlendirilip susturuluyor. Bu acı olay basit ve göz ardı edilecek bir olay değildir. Ezanın susturulmak istendiği belde Kudüs’tür. O Kudüs ki Peygamber Efendimizin Miraca çıkarken uğradığı duraktır. Tarih boyunca defalarca işgale maruz kalsa da en huzurlu günlerini Müslümanların idaresince geçiren bu mübarek beldede ezan sesini gürültü sayan ve yasaklamak için kanun çıkaran işgalci siyonist İsrail yönetimini şiddetle kınıyoruz. Aldıkları bu kararın dünyada pranga, ahrette ise cehennemde ebedi kalmalarına vesile olmasını Cebab-ı Alllah’tan niyaz ediyoruz. Buna teşebbüs edenler Rabbimiz’in Kahhar sıfatıyla muhatap olsunlar inşallah”

“İKTİDAR BAŞKALARINDA İKEN MEYDANLARI MEKAN TUTAN MİKROFON MÜCAHİTLERİ NERDE?”

 Kudüs’te ezanın yasaklanması kadar Müslümanların sessizliğinin de ciğerlerini dağlayan bir başka durum olduğunu ifade eden Arıkan, şunları söyledi: “Ne oldu bize? Neden biraz önce namazda okuduğumuz ayetler sadece caminin içinde kalıyor. Niye hayatımıza yansımaz oldu? Neden gözlerimizi yumuyoruz, dillerimiz susuyor. Emperyalist batının gerçek yüzünü ortaya çıkaran Hollanda’daki rezalete gösterdiğimiz tepkinin niye binde birini İsrail için göstermiyoruz? Ne oldu bize? Bundan 10 yıl önde o dönemki Başbakanımızın şimdi ki Cumhurbaşkanımızın ‘One minute’ çıkışıyla çoşan yüreklere ne oldu? Niye o söylem Davos’ta kaldı? Niye Mavi Marmara’nın acısını unuttuk? Niye 10 şehidimizin hesabı 20 milyon dolara görülürken sesimiz çıkmadı? Niye bugün Kudüs’te ezanın susması televizyonlarda yasaklanmak istenen evlilik programları kadar yer etmiyor gündemimizde?

Nerde bizim anlı şanlı sivil toplum kuruluşlarımız? Nerede bu kendine öncülük rolü biçen dava adamları? İktidar başkalarında iken her fırsatta meydanları mekan tutan mikrofon mücahitleri nerde? Ezanın susturulması kadar acı olan bu adı sivil olduğu halde kendisini sisteme yamamış sivil toplum kuruluşları ve onların sözde önderlerinin susmasıdır. Yazıklar olsun. Hocalarımız, emekli müftülerimiz neredesiniz? Her gıyabi cenaze namazında cemaatin önünde tekbir alan, namaz bitiminde dualar, beddualar eden hocalarımız siz neredesiniz? Ya siyasetçilerimi, onlar neredeler? İsrail ile barıştıktan sonra ilk ziyarette Bakanımız oradayken Gazze bombalanırken sezi çıkmayan  siyasetçilerimiz? Onlar neredeler? Meydan meydan gezip nutuk atarken neden tek bir cümlenizi bu acıya ayırmazsınız? Ezanın Kudüs’te susturulması kadar acı olan onların susmasıdır. Allah bize üzerimizdeki ölü toprağını atıp yeniden kardeş bilincine, ümmet bilincine kavuşmamızda yardım etsin” Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık alandan ayrıldı.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN-Güler Ruhsar AKTAŞ