Rektöre kritik görev!

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Çalış, ÜAK yönetimine seçildi.

Rektöre kritik görev!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof Dr Mustafa Çalış, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) yönetim kurulu üyesi oldu. 

Türkiye'de doçentlik sözlü sınavını yapan ve doçentlik sınavı jürisini oluşturan kurum olarak ifade edilen ÜAK yönetimine seçilen Rektör Çalış, "Üniversitelerarası kurul toplantısında şahsımı ÜAK yönetim kurulu üyesi olarak seçen ÜAK genel kurulu üyelerine teşekkür ederim" dedi. 


PEKİ ÜAK NEDİR, NE YAPAR? 
13 Haziran 1946'da bir kanun maddesiyle belirlenen, her üniversitenin rektör ve dekanlarıyla, her üniversite senatosunun kendi üyeleri arasında iki yıl için seçeceği temsilciden oluşturulmuş bir kurumdur. Daha sonra 07 Temmuz 1973'teki bir yasayla yükseköğretim planlaması içinde, üniversiteler arasında akademik yönden koordinasyonu sağlamak, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak tedbirler almak, üniversitelerin tümünü ilgilendiren kanun tasarılarını, tüzük tasarılarını ve aynı nitelikteki yönetmelikleri hazırlamakla görevli biri kuruluş haline dönüştürülmüştür. 4 Kasım 1981'de üniversiteler üstü bir akademik organ haline gelmiştir. Genel sekreterliği Bilkent Ankara'dadır.