Rektör Karamustafa, Filistinli öğrencilerle görüştü

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 'Filistin'de gerçekleşen insanlık suçunun sorumlularına derhal gereğinin yapılmasını bekliyoruz' dedi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Rektör Karamustafa, Filistinli öğrencilerle görüştü
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Üniversitesinde öğrenim gören Filistinli öğrenciler ile bir araya geldi.
Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmada Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı vahşetten dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi ve insanlık dışı saldırılarından dolayı İsrail'ı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Rektör Karamustafa, Filistinli öğrencilerle görüştü

Filistinli öğrencilere herhangi bir ihtiyaçlarının bulunup bulunmadığını ve aileleriyle olan irtibatlarını da soran Rektör Karamustafa, "Gazze'de masum insanların İsrail tarafından hedef alınıp hunharca katledilmesinden derin bir üzüntü duyuyoruz. Bizler bilim insanı olarak insanlığa karşı yapılan bu katliama sessiz kalınmasından haya ediyoruz.
Hastanede şifa bekleyen yüzlerce masum Filistin halkının İsrail tarafından katledilmesi ve dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu insanlık suçuna 'dur' denilmemesini kabul etmemiz mümkün değildir. Filistin'de gerçekleşen insanlık suçunun sorumlularına derhal gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Filistin halkına başsağlığı diliyor, hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyoruz. Filistin halkının yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Dileğimiz İsrail'in insanlık dışı saldırılarına biran evvel son vermesi ve bölgede barışın hakim olmasıdır" dedi.
Üniversitemizde öğrenim gören Filistinli öğrenciler ise Gazze'de İsrail saldırılarından dolayı Filistin halkının yaşadığı acıyı anlattılar ve konuya olan hassasiyetinden ve Filistin halkına desteğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'ya teşekkür ettiler.

Rektör Karamustafa, Filistinli öğrencilerle görüştü