Rapor açıklandı! Et kesim fiyatlarındaki yükseliş sürüyor

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin kombine ve kesimhanelerden aldığı ve yayınladığı haftalık kırmızı et kesim fiyat raporu açıklandı. Geçtiğimiz aylarda ardı ardına düşüşler yaşayan kırmızı ette bu kez yön tersine döndü. Detaylar Kayseri Olay'da...

Rapor açıklandı! Et kesim fiyatlarındaki yükseliş sürüyor

Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin kombine ve kesimhanelerden aldığı ve yayınladığı haftalık kırmızı et kesim fiyat raporu açıklandı.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından yayınlanan haftalık kırmızı et kesim fiyat raporuna göre, geçtiğimiz hafta İç Anadolu Bölgesi'nde karkas yağsız dana kırmızı etinin kilogram kesim ortalama fiyatı 1 Ağustos'taki fiyatlara göre 28.8 TL ve karkas yağsız kuzu etinin kilogram kesim ortalama fiyatı ise 5.4 TL artış göstermişti. Karkas yağsız et kesim fiyatlarındaki artış bu haftada devam etti. Üreticiler girdi maliyetlerinden yakınırken, dar gelirli tüketiciler ise bu artışların yaşam standartlarını zorlaştırdığından ve temel ihtiyaçlarını karşılamada daha fazla güçlük yaşadıklarından şikayet ediyorlar.

Rapor açıklandı! Et kesim fiyatlarındaki yükseliş sürüyor

22 Ağustos 2024 tarihli rapora göre, İç Anadolu Bölgesi'nde karkas yağsız dana kırmızı etinin kilogram kesim ortalama fiyatı 10.71 TL artarak 331.43 TL'ye, karkas yağsız kuzu etinin kilogram kesim ortalama fiyatı ise 11.65 TL artarak 351.91 TL'ye yükseldi.

Rapor açıklandı! Et kesim fiyatlarındaki yükseliş sürüyor

Raporda yer alan bilgilere göre, 15 Ağustos'ta 320.71 TL olan karkas yağsız dana etinin bölge ortalaması 331.43 TL'ye çıkarken, ESK hariç fiyatı 327.50 TL'den 340 TL'ye yükseldi. Karkas yağsız kuzu etinin bölge ortalaması ise 340.26 TL'den 351.91 TL'ye, ESK hariç fiyatı ise 350.30 TL'den 363.90 TL'ye yükseldi.