Ramazan Demirtaş, Japon Deprem uzmanını ters köşe yaptı

Japon deprem uzmanı Moriwaki Yoşinori'den dikkat çeken deprem açıklaması. Yoşinori, Türkiye'de 7 ve üzeri büyüklükte depremlerin oluşma ihtimali bulunan illeri tek tek sıraladı. Deprem riski oluşturan iller arasında Kayseri yer alıyor mu? Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Japon uzmanın açıklamalarına nasıl karşılık verdi? Ayrıntılar Kayseri Olay Haberin Kayseri Haberinde...

Ramazan Demirtaş, Japon Deprem uzmanını ters köşe yaptı

Geçtiğimiz aylarda Kayseri'ye Mimarlar Odası Kayseri Şubesi'nin misafiri olarak gelen ve konferansa katılan Japon Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, 7 ve üzeri deprem oluşturma ihtimali olan illeri sıraladı. Kayseri'de yıkıcı deprem ihtimali var mı? 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından daha büyük deprem beklenip beklenmediği konusu gündemden hiç düşmedi. 

Ramazan Demirtaş, Japon Deprem uzmanını ters köşe yaptı

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki Yoşinori hangi illeri açıkladı?

Japon deprem uzmanı Moriwaki Yoshinori, Türkiye'de büyük çaplı depremlerin oluşma ihtimali bulunan illeri sıraladı. Yoşinori'nin, 7 ve üzeri şiddetinde depremlerin beklendiği iller arasında Kayseri var mı? Bu soru da yine gündemden düşmeyenler arasında yer aldı. Japon Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, Kayseri'nin de içinde bulunduğu Kahramanmaraş, Hatay, Manisa, Konya, Kocaeli, Eskişehir, Bingöl, İstanbul, Erzincan, Balıkesir, Burdur, Aydın ve Erzurum'u açıkladı. 

Ramazan Demirtaş, Japon Deprem uzmanını ters köşe yaptı

Dr. Ramazan Demirtaş sürekli uyarıyor

Özellikle Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, verdiği bilimsel açıklamalarla korku veren açıklamaların tamamının gerçek olmadığını defalarca dile getirdi. Demirtaş, 'Japon Moriwaki'ye hitaben, Türk deprem bilimci Dr. Ramazan Demirtaş, Japonya'da 100 bin kişinin ölümüne neden olmuş 1923 Kanto benzeri 8.0 büyüklüğündeki bir depremin Tokyo kapılarına dayandığını' açıkladı. Haydi bakalım Japon basını bu haberi manşetlerine taşıyacak mı?' diyerek ironi yaptı ve söylemlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.