Ramazan'da çikolatalı, çilekli güllaç modası

Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden güllaç, Ramazan ayında en çok tercih edilen tatlılar arasında.

Ramazan'da çikolatalı, çilekli güllaç modası
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden güllaç, Ramazan ayında en çok tercih edilen tatlılar arasında. Kayseri’de ise son günlerde çikolatalı ve üzeri çilekle süslenen Güllaç’a yoğun ilgi olduğu belirtildi.

 Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ve en lezzetli tatlılarından biri Güllaç. Hafif olması sebebiyle tercih edilen güllaç sıcak süt, şeker, isteğe göre fıstık, ceviz,  fındık ve yufkadan yapılıyor. Osmanlı döneminde ortaya çıktığı belirtilen ve ilk olarak "güllü aş" adıyla ünlenen tatlının, zamanla güllaç adını aldığı ifade ediliyor.

Ramazan denince akla ilk gelen tatlılardan olan Güllaç, iftar sofralarından eksik edilmiyor. Kayseri’de Alparslan Mahallesi’deki Cihan Cafe’de görev yapan ve 12 yıllık tatlı Ustası olan Onur Uçar, Güllaç’ın Ramazan’da en çok ilgi gören tatlılar arasında yer aldığını belirtti. “Hafif, sütlü tatlı olduğu için iftar sofralarında tercih ediliyor” diyen Uçar, evlerde de bu tatlılın kolaylıkla yapılabileceğini söyledi.

Uçar,  "Önce tepsimize şekerle karıştırıp kaynattığımız sütü döküyoruz. Üzerine, tepsi doluncaya kadar sütle ıslattığımız yufkamızı koyuyoruz. Tepsinin yarısına kadar yufkayla doldurulunca üzerine talebe göre fıstık, ceviz ya da fındık serpiyoruz. Sonra tekrar sütte ıslattığımız yufkalarımızı koyuyoruz. Sonra sütü döküyor ve ardından da dilimleme işlemi yapıyoruz. İsteğe göre nar, çilek ya da fıstık, ceviz içiyle de süsleme yapılabilir” dedi. Uçar, şerbeti için süte kakao ve aynı zamanda çikolata karıştırılarak yaptıkları çikolatalı ve çilek süslemeli Güllaç’ın da bu Ramazan yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Diğer yandan Ramazan’ın en hafif tatlısı olarak ifade edilen Güllaç çeşitlerinin  kilosu ise 29 TL’den satışa sunuluyor.

Haber Merkezi