PUİS Şube Başkanı: Akaryakıt fiyatları artmaya devam edecek!

Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci'nin sunduğu '30 Dakika' programında konuşan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Şube Başkanı İbrahim Polat, Kayseri'de günlük 1 milyon litre yakıt tüketiminin olduğunu söyledi. Diğer yandan Polat, akar yakıt zamlarıyla ilgili olarak da, 'Akaryakıt fiyatları artmaya devam edecek' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
PUİS Şube Başkanı: Akaryakıt fiyatları artmaya devam edecek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Olay Türk TV’de konuşan PÜİS Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat, Kayseri'de günlük şuan da 800 bin ile 1 milyon litre arasında bir günlük yakıt tüketimi olduğunu dile getirdi.  
Çevre kirliliği ile alakalı da konuşan Polat, “2010'dan sonrasında çevre kirliliğini aslında yeni model araçlarla birlikte biraz çözdük. Çevre kirliliğine biz istasyoncular olarak en tehlikeli grupta yer alıp en güvenli sınıflardan bir tanesiyiz biz. Bizim şirketlerimiz, belediyelerimiz, itfaiyelerimiz TSE tarafından her ay denetlenmeler yapılıyor. Yeni sistem ile geri dönüşüm sistemleri, havalandırılmalara takılan filtrelerden dolayı tamamen yeşil bir istasyon çevresine dönüştüğümüzü düşünüyorum. Tabi ki eski arabalardan dolayı bu karbon salınımları ve çevreye sağladığımız bu kirlilikten dolayı birazda şeyimiz var. Biz de bunu sağladığımız için sendika olarak Yahyalı'ya 15 bin civarında bir ağaç dikeceğiz. Sosyal sorumluluğu da bu şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Buradan kirletiyoruz dolaylı olarak bari oradan yeşilimizi koruyalım diyoruz” dedi. 
AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ DÜŞÜNDÜREN AÇIKLAMA
Başkan Polat, programda akaryakıt zamanlarını  da değerlendirdi. Polat, programda Gazeteci Osman Çiftci'nin “Akaryakıt fiyatları düşecek mi,  yoksa artmaya devam mı edecek?” sorusuna  şu yanıtı verdi: Benim kanaatimce artacak ve artmaya da devam edecek. Daha önce ki zamanlarda kuyruklarda stokçu vatandaşlarımızın bir kısmına ben hak verdim. Çünkü çiftçiler, inşaatlar taahütle iş almış insanlar. Bunlar fiyatı sabit verdikleri için, çiftçimiz de sıkıntıda olduklarını söyledikleri için onlara hak verdim, ama bir depo sonra bitecek ay sonu tekrar alacaksın” ifadeleri kullandı. 
“SON GELEN ZAMANLAR ÇOK ETKİLEDİ”
“Son gelen zamanlar çok etkiledi” diyen Polat, programda rakamlarla da yaşananları gözler önüne sergi. Polat, “1 Ocak- 14 Aralık itibariyle motorinde % 64 bir artış oldu, benzinde % 48 bir artış oldu LPG'de % 136 bir artış oldu. Şimdi ikincisi devletin motorinde 2.19 kuruş, benzinde 2,94 kuruş, LPG'de ise 1,84 kuruş vergiyi almadı. Bu vergileri almış olsaydı motorinde % 104, benzinde % 95, LPG'de % 161 şeklinde bir fiyat artışı olacaktı. Şimdi LPG ve benzin araçları derken bizim benzin satışlarımız biraz daha arttı. Fiyat artışlarından dolayı LPG satışı biraz düştü ister istemez ama LPG'de direkt dışa bağlıyız. Kendi bir üretimimiz olmadığı için mecbur döviz kurunun yansıması bire bir olmaya başladı. O yüzden dolayı biraz daha etkisi fazla oldu diğerinde % 44'e % 56 gibi ithalat ve ihracat mevcut ama LPG'de dışa bağlılığımız devam ettiği için bu şekilde olacak. En son geldiğimiz fiyatlarda da 10.47 motorin 10.50 benzin LPG'de 8.28 şuan satışımız" şeklinde konuştu.