3 puan aşkına

3 puan aşkına
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor, Antalyaspor maçının hazırlıklarını tamamladı ve Antalya’da kampa girdi. 1 Nisan Cumartesi günü deplasmanda konuk olacağı güçlü rakibini mağlup ederek, Gaziantep yenilgisini unutturmak isteyen Sarı-Kırmızılılarda parola; mutlak üç puan.
Bu doğrultuda iyi bir hafta geçiren Kayserispor’da teknik patron Sergen Yalçın, milli arayı en iyi şekilde değerlendirdiklerini ifade etti. Sakat oyuncu bulunmadığının bilgisini veren Yalçın, sarı kart cezalısı olan Kana Bıyık dışında eksik oyuncu olmadığını söyledi. “Son derece güçlü bir ekiple karşılaşacağız” diyerek, futbolcularını uyaran tecrübeli çalıştırıcı, Gaziantep yenilgisinden ders çıkardıklarını ifade ederek, “Telafi edeceğiz” dedi.
Antalya’dan puan ya da puanlar almak istediklerini kaydeden Yalçın, “Milli ara bize çok iyi geldi. Sakat oyuncularımızın iyileşmesi ve dinlenme açısından bu arayı çok iyi değerlendirdik. Cumartesi özellikle evinde kolay kolay maç kaybetmeyen bir takım ile karşılaşacağız. Maçın zorluk derecesini biliyoruz. Kalan 9 haftanın tamamı bizim için final niteliğinde olacak. Kayserili spor severlerin desteğiyle sezon sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz” diye konuşmasını sonlandırdı. 1 Nisan Cumartesi günü Antalya Stadyumunda oynanacak olan Antalyaspor-Kayserispor maçı saat 19:00’da başlayacak. Zorlu doksan dakikayı Fırat Aydınus yönetecek. Lig’in 26. haftasında karşılaşacak Antalyaspor ile Kayserispor Süper Lig’de 18, toplamda ise 44. kez karşı karşıya gelecek.
Lig’de 25 hafta sonunda 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgi alarak 39 puan toplayan Antalyaspor, 26. haftada sahasında oynayacağı Kayserispor maçının hazırlıklarını tamamladı. Kırmızı-beyazlılar ile sarı-kırmızılılar toplamda 44, Süper Lig’de ise 18. kez karşı karşıya gelecek.
Antalyaspor, bu sezon ligdeki ilk galibiyetini ligin ilk yarısında Kayserispor’a karşı Samuel Eto’o’nun penaltıdan attığı golle 1-0 kazanmıştı. Kırmızı-beyazlılar 9. haftaya kadar 3 beraberlik ve 5 yenilgi elde ederek, ligde son sırada yer alıyordu. Antalyaspor, Kayserispor galibiyetinin ardından ligde hızla yükselmeye başlarken, oynadığı son 6 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Antalyaspor sahasında üstün
Antalyaspor ile Kayserispor bugüne kadar 43 kez karşı karşıya geldi. Kırmızı-beyazlılar, geride kalan 43 maçta 17 galibiyet, 14 beraberlik ve 12 yenilgi aldı. Antalya’da oynanan 21 maçta ise Antalyaspor 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. İki takım Spor Toto Süper Lig’de ise 17 kez karşılaşırken, bu mücadeleler sonunda kırmızı-beyazlılar; 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3’de yenilgi aldı.
İki takım arasında oynanan ve en farklı skorun alındığı maç 1975-1976 yılında 2. Lig’de oynanan ve Kayserispor’un 6-0 üstünlüğü ile son bulan karşılaşma olarak kayıtlara geçti. Aralarındaki en gollü maç ise 2006-2007 yılında Spor Toto Süper Lig’de oynanan ve 4-4 berabere biten mücadele olarak tarihteki yerini aldı. Antalyaspor ile Kayserispor’un karşı karşıya geldiği 43 maçta toplamda 93 gol atıldı. Kırmızı-beyazlılar, rakibine karşı 47 gol atarken, sarı-kırmızılı ekip Akdeniz ekibi Antalyaspor’a karşı 46 gol atma başarısı elde etti.