Profesör Görür: 'Kayseri'den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir'

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Sivas'ta meydana gelen deprem sonrası yaptığı açıklamada, 'Erzincan-Mersin'e kadar uzanıyor ve Kayseri'den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir' dedi.

Profesör Görür: 'Kayseri'den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir'

Sivas merkezde bugün saat 11.30 civarında meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depremler ile 3.7 büyüklüğündeki artçı sarsıntı, çevre illerde de hissedilerek paniğe neden oldu. Yaşanan bu olay sonrası, deprem uzmanları bölgeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin yaşandığı fay hattının Ecemiş Fayı olduğunu belirterek, bu fayın Erzincan'dan Mersin'e kadar uzandığını ve Kayseri'den de geçtiğini ifade etti. Görür, yaptığı açıklamada, "Büyük deprem de üretebilir" uyarısında bulundu.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Sivas depremi sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sivas’ın doğusunda iki deprem oldu. Biri 4,7 diğeri 4,2. Depremler merkezi Anadolu Fay Zonu içinde (CAFZ). Zon, Oligosen'den beri aktif. Sol yönlü, doğrultu atımlı. Erzincan-Mersin’e kadar uzanıyor ve Kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir. Ecemiş Fayı olarak da bilinir" ifadelerine yer verdi.