Profesör Boztosun, 'Gerçek yüzleri ortaya çıktı'

Hakkari'de yaşanan son gelişmeler üzerine Kayseri Üniversitesi'nden Prof. Dr. Derviş Boztosun, pkknın terör faaliyetlerini sürdürmek için barış ve demokrasi kalkanını kullandığını ifade ederek, bu belediyelerin gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını söyledi. Detaylar Kayseri Olay'da...

Profesör Boztosun, 'Gerçek yüzleri ortaya çıktı'

Hakkari'de son dakika gelişmeleri yaşanırken, Kayseri Üniversitesi Akademisyeni Prof. Dr. Derviş Boztosun bölgedeki durumla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Boztosun, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından, bölgedeki diğer belediyelere de kayyım atanmasının olabileceğini belirtti. Prof. Boztosun, “Bölgede pkknın terör faaliyetlerini sürdürmek için barış ve demokrasi kalkanını kullanan belediyelerin gerçek yüzleri ortaya çıktı” dedi.

Prof. Boztosun, açıklamasında şunları söyledi: “Kayyum atamalarının devamı gelebilir; Hakkari Belediyesi’ne kayyım atandı. Bölgede ilginç gelişmeler yaşanıyor. Diyarbakır'ın dem'li belediye başkanı petrol çıkarılan alanlara giden yolları kapatarak ulaşımı engellemeye çalışıyorlar.” dedi.

Boztosun, bölgedeki petrol yataklarının önemine vurgu yaparak, “Pkk ve ABD’nin yıllarca bu kaynakların bulunduğu yerlere neden terör karargahları kurdukları şimdi daha iyi anlaşılıyor. Bu bölgeler terörden arındırıldıktan sonra, ardı ardına keşifler yapılmaya başlandı. ABD ve pkk, içerideki bu kaynakların çıkarılmasını engellemeye çalışıyor. Pkk ve dem'li belediyelerin bu kaynakların çıkarılmasına engel olmaya çalışmasının anlamı ne?” ifadelerini kullandı.

Prof. Boztosun ayrıca, “Bölgede pkknın terör faaliyetlerini yürütmek için barış ve demokrasi kalkanını kullanan belediyeler gerçek yüzlerini ortaya çıkardı. Son olarak sormak istiyorum: Bu belediyeler kimin? Türkiye’nin mi yoksa İsrail, ABD, AB’nin mi?” diyerek sözlerini tamamladı.