Prof Dr Per: Devletimiz durumun ne olduğunu açıklamalıdır!

Prof Dr Hüseyin Per, SMA tedavisinde kullanılan o ilaca dikkat çekti ve sonuçların açıklanması gerektiğini söyledi.

Prof Dr Per: Devletimiz durumun ne olduğunu açıklamalıdır!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Tabip Odası eski Başkanı ve aynı zamanda Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Hüseyin Per, SMA hastaları ve tedavi süreci ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 
Devlet desteklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Per, aynı zamanda “Devletimiz SMA ilacı Nusinersen tedavisine verilen desteği ve hastaların tedavi neticesinde ne durumda olduklarını açıklamalıdır” dedi. 
Per, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Zolgensma ve benzeri ilaçlar maalesef dünyanın bir çok ülkesinde en pahalı ilaçlar grubundadır. SMA hastası çocuklarımız ve ailelerine destek verelim ancak devletimizin bu konuda yaptıklarını da göz ardı etmeyelim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti SMA hastaları konusunda dünya ülkelerinin birçoğundan önce Nusinersen tedavisini ülkemize getirmiştir. Bu konuda dünya da birçok gelişmiş ülkeden daha önce bu tedaviyi uygulatmıştır. Maalesef mucize bir ilaç değildir. SMA hastalığı konusunda yeni çıkan ve çıkacak ağızdan ilaçlar konusunda tüm dünyada ödeme yapan kurumlar değişik yaklaşımlar içinde. Devletimiz SMA ilacı Nusinersen tedavisine verilen desteği ve hastaların tedavi neticesinde ne durumda olduklarını açıklamalıdır.