Polis ceza yazmasın diye motosikleti yaktılar!

Kayseri'de biri kadın 3 kişi, kullandıkları motosiklet polis ekiplerince durdurulup, ceza yazılmak istenince motosikleti yakmak istedi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Polis ceza yazmasın diye motosikleti yaktılar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de dün akşam saatlerinde polis ekiplerinin şüphe üzerine durduğu motosikletteki üç kişi polis ekiplerine işini yaptırmamak için kullandıkları motosikleti yakmaya kalktı.

Yanan motosiklete polislerin yardımı ile söndürülürken, Kayseri Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Motosikleti kullanan şahsın alkollü ve ehliyetinin motosiklet kullanmak için yetersiz olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
‘Bir sosyal medya hesabındaki ‘Polisin Kendisine Ceza Yazıp Motosikletini Trafikten Men Edeceğini Öğrenen Bir Kadın ve 2 Erkek Motosikleti Yaktı’ paylaşımı üzerine;
10.07.2024 günü üzerinde 3 şahsın bulunduğu plakasız motosiklet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz görevlilerince şüphelenilerek durdurulmuştur.
Yapılan incelemeler sonucunda;
- Motosikletin çekme belgeli olduğu, motosikleti kullanan şahsın ehliyetinin yetersiz olduğu, şahsın 0.84 promil alkollü olduğu ve ayrıca şahıs hakkında aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali suçundan arama kararı bulunduğu tespit edilmiştir.
- Şahsın motosikleti yakmaya çalışması üzerine ekiplerimizce müdahale edilerek motosiklet söndürülmüş ve şahıs etkisiz hale getirilmiştir.
Şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır.’