Polis Akademisi 2 bin 500 öğrenci alacak! İşte şartları...

Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına, 2 bin erkek ve 500 kadın olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenci alınacak. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Polis Akademisi 2 bin 500 öğrenci alacak! İşte şartları...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için öğrenci alımı yapacağını duyurdu. Polislik mesleğine ilgi duyan Kayseri'deki öğrenciler için de önemli bir fırsat sunan bu alımda, toplamda 2.500 öğrenci kabul edilecek. Alınacak öğrencilerden 2.000'i erkek, 500'ü ise kadın olarak belirlendi.

Başvuru Süreci ve Şartlar:

Başvurular, 23 - 29 Temmuz 2024 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılabilecek. Adaylar, PMYO giriş sınavlarına katılmak için ön başvuru yapacaklar. Ön başvuru sırasında herhangi bir sınav ücreti ödenmeyecek.

Polis Akademisi 2 bin 500 öğrenci alacak! İşte şartları...

Sınav aşamalarına katılacak adaylar, PMYO'nun kontenjanının on katı kadar belirlenip açıklanacaktır. Bu adayların sınav ücreti yatırmaları gerekecek ve bu bilgiler de Polis Akademisi'nin web sitesinden duyurulacaktır. Ancak, ön başvuru sonuçları açıklanmadan sınav başvuru ücreti yatıran adayların ücretleri geri ödenmeyecek.

Sınav ve Atama:

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylar, polis memuru olarak atanacaktır. Alım süreciyle ilgili tüm detaylar ve sınav takvimi, Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde ilan edilecektir.

İlana ilişkin ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ