Piyasaların gözü Perşembe gününde! Saat 14:00'da açıklanacak

Tüm yurtta merakla beklenilen faiz karar için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu hafta toplanacak? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Piyasaların gözü Perşembe gününde! Saat 14:00'da açıklanacak

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim, finansal piyasalarla ilgilenen iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Finansal piyasalara yön veren verilerin oluşturduğu ekonomik takvimde gelecek hafta hangi önemli veriler açıklanacak? 

Bu hafta iki önemli veri açıklandı

Bu hafta ekonomik takvimde yer alan önem değeri yüksek olan 15 Nisan Pazartesi günü "İşsizlik Oranı Şubat Ayı" ve 16 Nisan Salı günü "Türkiye Perakende Satışları Aylık- Yıllık" verileri açıklandı. 

Ekonominin iş gücü piyasasındaki durumunu gösteren önemli bir gösterge olan işsizlik oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. TÜİK'in şubat ayına ilişkin işgücü verilerine göre Türkiye'de işsizlik oranı, şubatta bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişi olarak belirlendi.

TÜİK tarafından bu hafta açıklanan bir önemli diğer veri ise tüketim harcamalarını ölçen ve ekonomideki tüketici talebini yansıtan şubat ayına ilişkin perakende satış verileriydi. Açıklanan verilere göre ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 aylık ise yüzde 3.5 arttı.

Gelecek hafta faiz kararı var

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından 25 Nisan Perşembe günü saat 14:00'da 2024 yılının 4. repo (politika) faiz kararı açıklanacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığından toplanacak olan Para Politikası kurulu nisan ayı için repo faiz kararını açıklayacak. Kurul Ocak'ta faiz oranını yüzde 42,5'dan yüzde 45 çıkarırken, Şubat ayında sabit tutmuş, mart ayında ise yüzde 45'den yüzde 50'ye çıkartmıştı. Merkez Bankasının bir sonraki faiz toplantıs ise 23 Mayıs tarihinde olacak.

İşte gelecek hafta (22 - 26 Nisan) ekonomik takvim

Piyasaların gözü Perşembe gününde! Saat 14:00'da açıklanacakPiyasaların gözü Perşembe gününde! Saat 14:00'da açıklanacak

İşte geçtiğimiz hafta (15 - 19 Nisan) ekonomik takvim verileri

Piyasaların gözü Perşembe gününde! Saat 14:00'da açıklanacak