Piyasaların gözü o kararda olacak! Salı günü açıklanacak

Kayseri'de ekonomik takvim verileri iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu haftaki verilerden özellikle Merkez Bankasının faiz kararı yakından takip edilecek... Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde

Piyasaların gözü o kararda olacak! Salı günü açıklanacak

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim, finansal piyasalarla ilgilenen iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Bu hafta piyasalar tarafından yakından takip edilen önemli ekonomik veri bütçe dengesi raporu oldu. Gelecek hafta ise gözler 23 Temmuz Salı günü açıklanacak olan 'Türkiye Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı' ve 'Gecelik Borçlanma Faizi' verilerinde olacak.

Haziran bütçe açığı 275,3 milyar TL

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 4 trilyon 578,5 milyar TL, bütçe gelirleri 3 trilyon 831,4 milyar TL ve bütçe açığı 747,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Haziran ayında merkezi yönetim bütçe giderleri ise 866,5 milyar TL, bütçe gelirleri 591,2 milyar TL ve bütçe açığı 275,3 milyar TL olarak gerçekleşti. 

Piyasaların gözü o kararda olacak! Salı günü açıklanacak

Temmuz ayı faiz oranı açıklanacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 23 Temmuz Salı günü faiz oranını açıklanacak. TCMB Başkanı Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplanacak olan Para Politikası Kurulu (PPK) bir haftalık vadeli faiz oranı olan temmuz ayı repo (politika) faiz oranını açıklayacak.

Para Politikası Kurulu, Ocak ayında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 42,5’ten yüzde 45 düzeyine çıkarmıştı. Şubat ayında yüzde 45 düzeyinde sabit tutulmuş, Mart ayında ise yüzde 45’ten yüzde 50 düzeyine yükseltilmişti. Kurul, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ise yüzde 50'de sabit tutulmasına karar vermişti.

İşte gelecek hafta ekonomik takvim

Piyasaların gözü o kararda olacak! Salı günü açıklanacak