'Pisliklerini toplamadan giden ziyaretçilerimize ve pislikleri toplamayan belediyemize canı gönülden teşekkür ederiz'

Kayseri'nin Develi İlçesinde bulunan Homurlu Şelalesi, bayram tatili süresince yoğun ilgi gördü. Aşırı sıcaklardan bunalan bazı vatandaşlar serinlemek için şelaleye akın etti. Ancak ziyaretçilerin geride bıraktığı çevre kirliliği tepkileri de beraberinde getirdi.

'Pisliklerini toplamadan giden ziyaretçilerimize ve pislikleri toplamayan belediyemize canı gönülden teşekkür ederiz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Develi ilçesine bağlı Küçük Künye Mahallesi’nde bulunan Homurlu Şelalesi, aşırı sıcakların hissedildiği şu günlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle bayram tatilini fırsata çevirmek isteyenler de soluğu şelale çevresinde aldı. Yeni yapılan çevre düzenlemesi ile de hem serinlemek hem de piknik yapmak isteyen vatandaşların uğrak yeri olan Homurlu Şelalesi, Kurban Bayramı tatili süresince de yoğun ilgi gördü. Toros Dağları'nın eteklerindeki mağaralarıyla da bilinen Künye Köyü'ndeki Homurlu Şelalesi soğuk suyuyla ünlü. Şelaledeki suda uzun süre durmanın neredeyse imkansız olduğu ifade edilirken, vatandaşlar kısa süreli de olsa suya girerek, serinliyor.

KÖY SAKİNLERİNİN ÇEVRE KİRLİLİĞİ TEPKİSİ...

Diğer yandan doğa harikası şelalede ziyaretçiler sonrası ortaya çıkan çevre kirliliği ise tepki topladı. Özellikle köy sakinleri bu duruma isyan etti. Sosyal medya üzerinden de tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “”Meşhur Homurlu Şelalemizde pislik resitali” yorumları dikkat çekti. Köy sakinleri tepkilerinde şu ifadeleri kullandı: Köyümüze katkısı olmadığı gibi gelip pisliklerini toplamadan giden bütün ziyaretçilerimize ve bu pislikleri gelip toplamayan develi belediyemize canı gönülden teşekkür ederiz. Küçük Künye Mahallesi piknik alanı bölgesi günlük 300 üzeri araba binlerce insan geliyor. Mahallemizin içinden yüksek ses ve hız sınırı üzerinde geçiş yapanlar var, hiçbir tane levha veya uyarı işareti yok. Madem burasını piknik alanı bölgesi yaptınız yapmış olduğunuz yerleri denetlemenizi ve önlem almanızı rica ederiz. Bu mahalle kimsenin pislik kokusunu çekmek zorunda değil. El birliğiyle mahallemizi pislik çukuruna çevirdiler.