Pınarbaşı'nın yeni kaymakamı belli oldu

Kayseri'de 31 Mart 2024 Mahalli İdari Seçimleri ve sonrasında 2 Haziran 2024 tarihinde tekrarlanan seçimlerle, seçimlerin ardından yaşanan tartışma ve kavgalarla gündemden düşmeyen Pınarbaşı ilçesinin yeni kaymakamı belli oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Pınarbaşı'nın yeni kaymakamı belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Pınarbaşı 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yaşanan olaylarla Türkiye gündemine damga vurmuştu. Seçim koridorlarında başlayan tartışmalar giderek büyümüş ve gündemden düşmemişti. 

Pınarbaşı 2 kez sandık başına gitti

31 Martta yapılan seçimlerde CHP’nin Belediye Başkan adayı Deniz Yağan ile Cumhur İttifakı’nın adayı Menduh Uzunluoğlu arasında kıyasıya bir yarış yaşanmış, CHP’li Deniz Yağan seçimi önde tamamlamıştı. Ancak MHP’nin ‘seçimde usulsüzlük yapıldı’ iddiasının ardından önce ilçe seçim kurulu ardından il seçim kurulu ve son olarak da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimleri iptal etmişti. YSK tarafından yenilenmesine karar verilen seçim 2 Haziran da yeniden yapıldı. Pınarbaşılı vatandaşlar bir kez daha sandık başına giderek oyunu kullandı. Seçimin kazanını CHP’li Deniz Yağan oldu. 

Pınarbaşı'nın yeni kaymakamı belli oldu

CHP’li isim silahlı saldırıya uğradı

Seçimlerin ardından Pınarbaşı bu kez de bir saldırı haberi ile gündeme geldi. CHP’li Şerafettin Bahadır, eşi ve çocuğunun önünde eski başkan Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi ve yeğeni tarafından önce darp edildi, ardından da silahla bacağından vuruldu. Bahadır’ın tedavisi şehir hastanesinde devam ederken, saldırı nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan MHP’li eski belediye Başkanı Memduh Uzunoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yeğeni Mehmet Uzunluoğlu da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Pınarbaşı'nın yeni kaymakamı belli oldu

Hakimin görev yeri değişti

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile 'tartıştığı' belirtilen Pınarbaşı Hakimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya da Bozüyük hakimi olarak görevlendirildi ve ilçeden ayrıldı.

İlçede dikkat çeken görev değişimi!

İşte iptal edilen, yenilenen, ardından yaşanan tartışmalar, kavgalar ve silahlı saldırı ile gündeme gelen, Türkiye gündeminden de düşmeyen Pınarbaşı ilçesinde bir gelişme daha yaşandı. 2 Temmuz gece yarısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Pınarbaşı Kaymakamı Mesut Bolat'ın ilçedeki görevi sona erdi. Bolat, Adıyaman Gerger Kaymakamlığına atandı.

Pınarbaşı'nın yeni kaymakamı belli oldu

İşte ilçenin yeni kaymakamı

Bolat’ın yerine gelecek isim ise belli oldu. İncesu ilçesinde vekaleten kaymakamlık görevini yürüten Mustafa Çolak, Pınarbaşı'nın yeni kaymakamı oldu. Kaymakam Çolak, incesu ilçedeki görevine 8 Mart 2024 tarihinde başlamıştı. 
 

Pınarbaşı'nın yeni kaymakamı belli oldu