Peygamberimizin ahlakı konulu panele yoğun ilgi

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kayseri İl Müftülüğü iş birliğinde 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' konulu panel düzenlendi.

Peygamberimizin ahlakı konulu panele yoğun ilgi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kayseri İl Müftülüğü'nün ortak düzenlediği "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu panel düzenlendi.Panel din adamları, akademisyenler ve öğrencileri bir araya getirdi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in hayatı, ahlakı ve öğretileri üzerine derinlemesine bir inceleme fırsatı sunan panel, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan yaptı.

Peygamberimizin ahlakı konulu panele yoğun ilgi

Peygamber Efendimiz'in Evrensel Mesajı

Panelin açılış konuşmasını yapan Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Peygamber Efendimiz'in sözlerinin ebedi ve evrensel olduğunu vurguladı. Müftü Ayvaz, Peygamberimizin hayatının ve öğretilerinin tüm insanlık için bir yol gösterici olduğunu ifade ederek, sözlerinin önemine dikkat çekti.

Mevlitler, Adalet ve Güzel Ahlak

Panelde yer alan diğer konuşmacılar ise farklı yönlerden Peygamber Efendimiz'in hayatını ve mirasını ele aldı. Prof. Dr. Mehmet Demirci, Hz. Peygamber için yazılan mevlitler ve bu eserlerin tarihçesi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir ise İslam ahlakında adaletin önemine vurgu yaparak, bir müminin adaletli olması gerektiğini belirtti. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise Peygamberimizin hayatının ve ahlakının tüm müminler için örnek için örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Peygamberimizin ahlakı konulu panele yoğun ilgi

Öğrencilere Ödüller

Panelin sonunda öğrencilere yönelik düzenlenen çekilişle çeşitli hediyeler verildi. Kayseri İl Müftülüğü, Melikgazi İlçe Müftülüğü ve bir hayırseverin katkılarıyla 20 öğrenciye bin lira tutarında burs verilirken, Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından da 10 öğrenciye bluetooth kulaklık hediye edildi.