Pet şişede su içenler dikkat! Bakın ne oluyor

Havaların ısınmasıyla birlikte su tüketimi de arttı. Ancak uzmanlar pet şişede su içenleri uyardı. Sıcak havalarda pet şişelerdeki suya dikkat. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Pet şişede su içenler dikkat! Bakın ne oluyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Havaların ısınması, sıcak havanın her geçen gün etkisini daha da arttırmasının ardından su tüketimi de günlük yaşamda arttı. Ancak özellikle pet şişelerde su tüketimi konusunda dikkat çeken bir uyarı geldi. Uyarıda, ‘Sıcak havalarda pet şişelerdeki suya dikkat’ ifadeleri kullanıldı. 
Kayseri’de faaliyet gösteren Melikgazi Hastanesi yetkilileri, bu konuda vatandaşları uyardı. Uyarıda, ‘Pet şişelerin güneşe ya da farklı bir ısıya maruz kaldıklarında içindeki suya karışan kimyasal maddeler hastalıklara neden olabilmektedir’ denildi.

Pet şişede su içenler dikkat! Bakın ne oluyor

Pet şişeler hangi hastalıklara yol açıyor

Uzmanlar pet şişelerin bazı hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti. Konuyla ilgili olarak yapılan uyarıda, ‘Bağırsak hastalıklarının yanı sıra daha ileri boyutu ise kimyasal maddelerin hücreleri DNA'sını bozarak kolon, prostat ve meme kanserlerine yol açma riski bulunuyor’ ifadeleri kullanıldı. Diğer yandan güneşe maruz bırakılan pet şişelerin tehlikeyi daha da arttırdığı belirtiliyor.