Perşembe açıklanacak, imalat sektörünü yakından ilgilendiriyor!

Kayseri'de ekonomik takvim verileri iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu haftaki verilerden özellikle satın alma yöneticileri tarafından sağlanan anketlere dayanan imalat PMI verisi yakından takip edilecek... Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde

Perşembe açıklanacak, imalat sektörünü yakından ilgilendiriyor!

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim, finansal piyasalarla ilgilenen iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Bu hafta piyasalar tarafından yakından takip edilen önemli ekonomik veri 'Türkiye Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı' ve 'Gecelik Borçlanma Faizi' oldu. Gelecek hafta ise gözler 1 Ağustos Perşembe günü açıklanacak olan 'İmalat PMI' ve 'Para Politikası Toplantı Özeti' verilerinde olacak.

Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz salı günü Temmuz ayı faiz oranını açıkladı. TCMB Başkanı Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK) bir haftalık vadeli faiz oranı olan temmuz ayı repo (politika) faiz oranını yüzde 50'de sabit tuttu.

Kurul, Ocak ayında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 42,5’ten yüzde 45 düzeyine çıkarmıştı. Şubat ayında yüzde 45 düzeyinde sabit tutulmuş, Mart ayında ise yüzde 45’ten yüzde 50 düzeyine yükseltilmişti. Kurul, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ise yüzde 50'de sabit tutulmasına karar vermişti.

Perşembe açıklanacak, imalat sektörünü yakından ilgilendiriyor!

Satın Alma Yöneticileri Endeksi açıklanacak!

İmalat PMI, satın alma yöneticileri tarafından sağlanan anketlere dayanan bir endekstir. Bu endeks, imalat sektöründeki ekonomik aktivitenin büyüme veya daralma eğilimlerini belirlemek için kullanılır. 1 Ağustos 2024 Perşembe günü İmalat PMI verisi açıklanacak. PMI'nin yüksek olması, iş dünyasında olumlu bir ekonomik atmosferin ve yatırım fırsatlarının olduğunu göstermektedir.

PMI'nin ekonomik anlamı

50'nin üzerinde PMI imalat sektöründe genişleme anlamına gelir. Bu, yeni siparişlerin arttığını, üretimin yükseldiğini ve ekonomik aktivitelerin genellikle pozitif yönde ilerlediğini gösterir. 50'nin altında PMI iseimalat sektöründe daralma anlamına gelir. Bu, siparişlerde bir azalma, üretim düşüşü ve ekonomik aktivitelerde genel bir yavaşlama işaretidir.

İşte gelecek hafta ekonomik takvim

Perşembe açıklanacak, imalat sektörünü yakından ilgilendiriyor!