Pazarcılar, belediyeyle icralık oldu! Pazarcı çocuk ise çukurlardan yana dert yandı!

İYİ Parti Kocasinan İlçe teşkilatı vatandaşları ve esnafı dinlemeye devam ediyor. Argıncık semt pazarını gezen İYİ Partililer hem pazar esnafını hem de vatandaşı dinledi.

Pazarcılar, belediyeyle icralık oldu! Pazarcı çocuk ise çukurlardan yana dert yandı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Partililer bu kez de Argıncık Semt Pazarı’nı ziyaret etti.  Esnaf tarım maliyetlerinin artması nedeniyle ürün fiyatlarında artışlar olduğunu ve tezgahlarına ürün koymakta zorlandıklarını dile getirdi. Pazar esnafı Argıncık Semt Pazarının fiziki durumundan da dert yandı. Bazı pazar esnafı ise pazar yerindeki işgaliye bedellerinden dolayı belediyelerle icralık olduğunu dile getirdi. İYİ Partililerin ziyaretinde pazarda ailesi ile birlikte tatilini geçiren küçük pazarcı çocuk ise pazar yerindeki çukurlardan dert yandı. Pazarı gezen bir çocuğun ise çukura takılarak düştüğünü ve ayağının kırıldığını belirten küçük pazarcı, çukurları kendi imkanları ile kapattıklarını söyledi. Küçük pazarcı Kocasinan belediyesine pazarın düzenlenmesi çağrısında bulundu. 
“VATANDAŞI DİNLİYORUZ”
Pazar esnafını ve vatandaşları dinleyen Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, hem pazarcının hem de vatandaşın dert yandığını söyledi. Yücel, "İyi parti olarak vatandaşı ve esnafı yerinde dinlemeye devam ediyoruz. İyi Parti Kocasinan İlçe teşkilatı olarak bugün Argıncık Semt Pazarına geldik hem pazar esnafını hem  vatandaşı dinledik. Esnafımız da vatandaşlarımızda hallerinden memnun değil. Tarımdaki girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle ürün fiyatları inanılmaz bir şekilde artmış durumda. Pazara gelen vatandaşımız her şeyden yarım almak zorunda kalıyor. Vatandaş cebini düşünüp harcama yapmayınca esnaf da para kazanamıyor. Doğal olarak harcama yapılmayınca satışlar düşüyor. Bu durumdan pazarcı muzdarip, vatandaş ise neredeyse kuru ekmekle günü geçirmenin derdinde" dedi.


“PAZAR YERİNDE ÇUKURLARDAN GEÇİLMİYOR”
Yücel, "Pazar yerinin fiziki şartları da günümüze yakışmıyor. İnsanlarin alışveriş için geldiği pazar yerinde çukurlardan geçilmiyor. Küçük kardeşimin ifade ettiği gibi ayağını kıranlar bile olmuş. Yine pazar yerinin işgaliye bedelini ödeyemeyenler hacizle karşı karşıya kalmışlar. Pazar yerinin hem fiziki şartlarının iyileştirilmesi hem de pazar esnafının sıkıntılarının bir an önce çözülmesi gerekir" şeklinde konuştu.