'2023 Patladı'

'2023 Patladı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri eski Milletvekili ve aynı zamanda Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı Hasan Ali Kilci, ülke ekonomisinde ortaya çıkan tablonun hiçte iç açıcı olmadığını belirterek, “Ülke ne badireler atlattı, atlatıyor, terör almış başını gidiyor, komşularla kavga tırmanıyor ama birileri hala 2023 vizyonu diyor. AKP’nin 2023 vizyonu ellerinde patladı. Dağ, fare doğurdu. Her şey apaçık ortada ama özellikle iktisatçılar ekonomik alandaki sıkıntıları söylemekten korkuyor.” diye konuştu.

 Ekonomik gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan MHP Kayseri eski Milletvekili ve aynı zamanda Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı Hasan Ali Kilci, piyasaların da ülkede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle altüst olduğunu söyledi.  Türkiye’nin FETÖ, PKK, IŞİD gibi terör örgütleri nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kilci, “Zamanında AKP iktidarını bu konularda çok uyardık ama dinlemediler. Bugün gelinen nokta  AKP’nin içte de dışta yaptığı yanlış uygulamaların ve politikaların sonucudur. Ne yazık ki bu terör örgütlerini azdıran, onları cesaretlendiren bu iktidardır.” diye konuştu.

 “APAÇIK SÖYLÜYORUM, AKP’NİN 2023 VİZYONU ELLERİNDE PATLADI, DAĞ FARE DOĞURDU”

 Ülkenin içte ve dışta yaşadığı tehditlere rağmen bazı çevrelerin sanki her şey güllük gülistanlıkmış gibi göstermeye çalıştığını ve gerçekleri gizlediklerini ifade ede Kilci, “Ülke FETÖ’nün darbe girişimini yaşamış, PKK’nın saldırıları artmış, IŞİD denen bir diğer bela daha ortada, komşularla kavga tırmanıyor ama birileri hala pembe tablo peşinde. 2023 vizyonu deyip, duruyor. Apaçık söylüyorum, AKP’nin 2023 vizyonu ellerinde patladı. Yani bir diğer anlamda dağ, fare doğurdu. Bunu korkudan uzmanlar söylemiyorlar. Hatta iktisatçılar da bu durumun farkında ancak onlarda çekiniyorlar, söylemiyorlar.” şeklinde konuştu.

 “TEK BAŞINA ÜLKEYİ 14 YILDIR YÖNETİYORLAR AMA HALE SUÇU BAŞKA YERLERDE ATIYORLAR”

Daha önce AKP iktidarı temsilcilerinin kişi başına milli gelirin 2023’te 25 bin doları aşacağı yönünde açıklamalar yaptığını hatırlatan Kilci, ancak bu iddiaların da patladığını iddia etti. Kilci,  “Görünen köy kılavuz istemiyor. Şu an gayrisafi yurtiçi hasıla 9 bin dolar civarında. Ülke bu durumdayken, ekonomik göstergeler yerinde sayarken, yaşananlar ortadayken bu rakamı tutturmak mümkün değil. Sık sık aldatılan, kandırılan bu iktidarın, bu haldeyken iddia ettiği rakamlara ulaşması çok zor. Çünkü ülkeyi yanlış yönettikleri için, hatalarını da kabul etmedikleri için hep mağdur edebiyatı yaptıkları için yılları boşa geçirttiler. Türkiye büyümesi gerekirken, üretmesi gerekirken hem gündeminde başka konularla oyalandı. Vatandaş hak ettiği gelir seviyesine ulaşmadı.Tek başına ülkeyi 14 yıldır yönetiyorlar ama hale suçu başka yerlerde atıyorlar. Ülkenin bugün bu hale gelmesinin baş sorumlusu iktidar partisidir. FETÖ’yü bu ülkenin başına bela edenler, şimdi bu konuda da zeytin yağı gibi üste çıkma edebiyatı yapmaya başladılar. Ama millet artık gerçekleri görüyor.” şeklinde konuştu.

“RAKAMLAR ABARTILIYOR”

Hükümet çevrelerinin ekonomik rakamları abarttıklarını ve milletin gazını almak için açıklama yaptıklarını öne süren Kilci, şunlar söyledi: “Enflasyon şu an yüzde 11-12 civarında. İstihdamla ilgili sıkıntılar da var. Genç, nitelikli, üniversiteli nüfus işsiz.  İşsizlik oranları yüzde 13,4 oranına ulaşmış durumda ancak bu konuda da gerçek rakamlar saklanıyor. Üniversite mezunu olanlar arasında işsizlik oranı yüzde 30’ların üzerinde. Tarım da bu oran yüzde 20’lerde. Nitelikli nüfustaki işsizlik oranı her geçen gün artıyor. Bu ülkenin vatandaşları, evlatlarını yemiyor, içmiyor okullara gönderiyor, yetiştiriyor ama çocuk iş bulamıyor.  Kayseri sanayisinde de daralma var. Önümüzdeki günlerde bu daralma daha da hissedilecek.Kısacası, Türkiye kötü yönetiliyor ve ne yazık ki eldeki değerlerini de bir bir kaybediyor.”

Haber: Cafer ZENGİN