Emek Partisi: Parktı AVM mi olacak?

Emek Partisi Talas İlçe Örgütü, Dadaloğlu Parkı'nı ticaret alanına dönüştürüleceğine öne sürerek, 'Parklar halkındır, rant uğruna park satışı yapılamaz' denildi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Emek Partisi: Parktı  AVM mi olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Mevlana Mahallesi’ndeki Dadaloğlu Parkı’nın ticaret alanına dönüştürüleceği haberleri vatandaşların tepkisine neden olurken Emek Partisi Talas İlçe Örgütü de yazılı bir açıklama yaparak parkın kaldırılmasına tepki gösterdi. Emek Partisi Talas İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu görüşler dile getirildi:

 ‘Talas Mevlana Mahallesi’nde bulunan aynı zamanda halkın deprem toplanma alanı olarak kullandığı Dadaloğlu Parkı, AKP’li Talas Belediyesi tarafından imar değişikliği yapılarak satışa çıkarıldı. Talas Belediyesi’nin uzun yıllardır propaganda yaptığı ‘Yeşil Talas’ gün geçtikçe betonlar yığını bir ilçe haline dönüştürüldü. İşçi ve emekçilerin mahallelerde biraz rahat nefes alabileceği, çocuklarını rahatça parklarda oynatacağı alanlar rant için talan edilmektedir. Parkımıza sahip çıkıyor, mahalle sakinlerini belediye meclisinin aldığı kararı geri çekmesi için tepki göstermeye, taleplerini dile getirmeye çağırıyoruz.

Parkların ve boş arazilerin halka değil de, yandaş firmalara imar değişikliği yapılarak beton yığınları haline dönüştürülmesi aslında işçi ve emekçileri, halkı yok sayan belediyecilik anlayışının hakim olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Talas Mevlana Mahallesi, nüfus sayımında en kalabalık nüfusa sahip mahalleler arasında ilk 10 arasında yer aldığını da göz önünde bulundurduğumuzda mevcut parklar, deprem toplanma alanları, otoparklar, sosyal yaşam alanları, sağlık merkezleri, okullar yetersiz kalmaktadır.

Emek Partisi (EMEP) Talas İlçe Örgütü olarak; Parkları ve yeşil alanları ranta değil halka açılmasını istiyoruz. Parklar halkındır satılamaz, halkın kendisi ne olacağına karar vermesi gerektiğini söylüyoruz. Rantçı belediyecilik anlayışına karşı halkçı belediyecilik için halkın birlikte olmaktan başka çaresi yoktur. Sosyal alanlar, sağlık merkezleri ve okullar nüfusa göre planlanmalı, deprem riski yüksek olan ilimizde deprem toplanma alanları yapılmalı ve parklar rant için satılmamalıdır.’