"Para harcayacak noktalar azaldı, savunma sanayisine yöneleceğiz"

&quotPara harcayacak noktalar azaldı, savunma sanayisine yöneleceğiz"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan, Organize Sanayi Bölgesi’nin toparlandığını, para harcayacak noktaların azaldığını belirtirken, "Yakın zamanda savunma sanayi konusunda yatırımlar yapmak için çalışıyoruz. OSB olarak kuluçka merkezilerini yapıp, yatırımcıları davet edeceğiz” dedi. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tahir Nursaşan, Savunma Sanayii konusunda çalışma yapacaklarını söyledi. Nursaçan, OSB olarak savunma sanayi konusunda kısa zaman içinde araştırma yapacaklarını bu konuda öncü olup, yatırımcılara da çağrıca bulunacaklarını açıkladı. OSTİM örneğini göz önünde bulunduracaklarını kaydeden Nursaçan, Kayseri OSB olarak kuluçka merkezlerini kuracaklarını ondan sonra da işi becerecek firmalara davette bulunacaklarını ifade etti. Nursaçan, şöyle dedi:
“Önümüzde güzel bir örnek var; OSTİM. Bu örnekten yola çıkarak kısa zaman içinde çalışma yapacağız. Kayseri OSB ne yaptı? İtfaiyesini, Mobese'sini bitirdi. Arsa üretme işlerini bitti. Bu nedenle Kayseri OSB olarak savunma sanayi yatırımlarını önemli buluyoruz. Bu konuyu iyice araştıracağız. Kısa zamanda araştıracağız. Biz Kayseri OSB’de bu yatırıma girsin istiyoruz. Önce OSB yatırıma girsin, kuluçka merkezlerini kursun. Çünkü önce siz ana merkezi kuracaksınız, ondan sonrada bu işi becerecek firmalara gel bu işi yap diyeceksiniz.”
Savunma sanayi konusundaki yatırımların altından herkesin kalkamayacağını kaydeden Nursaçan, şunları söyledi: “Benim bu işi esnafa yaptırma şansım yok ama 1200 sanayicinin ortağı olduğu OSB olarak, OSTİM modeli de önümüzde var. O zaman neden yapmayalım? Üretim olmalı, alt taraftaki sektörüler de gelişmeli bu üretime katılmalı. Bu fasonculuk değil. Sektörlerin olumlu etkilendiği, kendilerini geliştirecekleri bir model. Savunma sanayi konusunda Türkiye’de elbette Sevgili Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmeliyiz. Yüzde 65 rakamlarında savunma sanayinde başarı sağlanmış durumda. Bu takdirin ötesinde şapka çıkarılacak bir iş.” Kayseri OSB olarak toparlandıklarını anlatan Başkan Nursaçan, bununla birlikte para harcayacak noktalarında azaldığını söyledi. Nursaçan, “Savunma sanayinde ciddi teşvikler de var. Bu teşvikleri de alacağımızı düşünüyorum. Ama doğru projelere teşvik var. Bu işler için dertlenmek gerekiyor. Bu nedenle yapacağımız fuar alanına karşı çıkanlara, İtfaiyemize karşı çıkanlara, arsa ihalelerimize karşı çıkanlara sesleniyorum; gelin her şeye karşı çıkmak yerine birlikte üretelim, ülkemize fayda sağlayalım. Bu gibi ülkemizin geleceğini ilgilendiren yatırımlar yapalım. Bu yüzden dertlenmek lazım, niyet etmek lazım” diye konuştu.

Haber: Cafer ZENGİN