CHP'den 'Pandemi sürecinde 156 ülkeye yardım yaptık' diyen AK Partili o isme tepki!

CHP İl Başkanı Özer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta'ya, Kayseri'de yaptığı açıklamalar üzerinden tepki gösterdi.

CHP'den 'Pandemi sürecinde 156 ülkeye yardım yaptık' diyen AK Partili o isme tepki!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Kongresinde, "Sadece şu salgın döneminde yardım ettiğimiz 156 ülke var. Biz bu yardımlarımızı gönülden yaptık" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta'nın bu yöndeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Kadir Has Kongre Merkezi'ne geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen partisinin  İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, yeni tip koronavirüs döneminde Türkiye'nin 156 ülkeye yardım ettiğini söyledi. Usta, kongre konuşmasında "Dünya zor bir dönemden geçiyor. Salgın dönemindeyiz. Bütün dünya sadece kendi derdine düşmüşken Türkiye elhamdülillah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde umut ve merhamet eli olmaya devam ediyor. Sadece şu salgın döneminde yardım ettiğimiz 156 ülke var. Biz bu yardımlarımızı gönülden yaptık" dedi. 

"VATANDAŞ YOKSULLUKLA MÜCADELE EDERKEN... "

AK Partili Usta'nın bu yöndeki açıklamalarına tepki gösteren CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, vatandaşın ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: Vatandaşlarımız yoksullukla, açlıkla mücadele ederken Kayseri’de gerçekleştirdikleri kongrede AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta bir açıklama yapmış ve açıklamasında '156 ülkeye yardım ettiklerini' belirtmiş. Daha öncede partili Cumhurbaşkanı aynı ifadeyi kullanmıştı. Öncelikle belirtmek isterim ki biz yardıma muhtaç ülkelere ya da insanlara yardım edilmesine karşı değiliz! Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızdan toplanan verginin öncelikle halkımız için harcanması, bu zorlu günlerde önceliğin milletimizden yana olması taraftarıyız. AKP Genel Başkanı Kayserimizde ucuz sebze ve meyve için vatandaşlarımızın oluşturduğu uzun kuyrukları görmezden gelerek nasıl bir rahatlıkla bu açıklamayı yapmış anlamış değilim! Kendi vatandaşını unutan bu iktidara vatandaşımız kendisini hatırlatacaktır.