Pancar Kooperatifi Başkanı Akay'dan acı itiraf: Çiftçi kaçıyor!

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker üretimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Pancar Kooperatifi Başkanı Akay'dan acı itiraf: Çiftçi kaçıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çiftçinin pancar üretiminden kaçtığı bir sürecin yaşandığını ifade eden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay,  “Çiftçi üretimi bırakmaya başladı. Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak şekeri üretememesi, bu büyük bir tehlike. Bu önümüzdeki yıl tehlikeli bir noktaya gidiyor” diye konuştu. 
Önlem alınması çağrısında bulunan Akay, katıldığı TV programında maliyetlerdeki artışlara da dikkat çekti.
“ÇİFTÇİ PANCARI TERK EDECEK OLURSA BU STRATEJİK ÜRÜN KONUSUNDA ÜLKEMİZDE CİDDİ SORUNLAR YAŞAYABİLİR”
Akay, “Bu şekilde devam edecek olursa yurt dışından da şeker getirmede zorluk yaşayabilir.  Yurt dışından şeker getireceksiniz, şu an  yurt içindekinden  daha maliyetli olur.  Çiftçinin korunması lazım. Çiftçi pancarı terk edecek olursa bu stratejik ürün konusunda ülkemizde ciddi sorunlar yaşayabilir” diye konuştu. 
 “Çiftçi kazanamazsa, üretimden çekilebilir” diyen Akay, “Çiftçimiz pancardan para kazanamazsa üretimden çekilebilir. Çünkü ekme gibi bir mecburiyeti yok. Şeker politikası yeniden ele alınmalı. Çünkü verim düşüklüğü de söz konusu” dedi.