- Haberler
- Güncel
- Pancar Ekicileri Kooperatifinde muhalefetten dikkat çeken genel kurul kararı! Katılacaklar mı?
Pancar Ekicileri Kooperatifinde muhalefetten dikkat çeken genel kurul kararı! Katılacaklar mı?
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde gözler Çarşamba günü yapılacak genel kurula çevrildi. Peki, Akay ve yönetimine rakip olarak çalışmalarını sürdüren Ömer Demir ve ekibi genel kurula katılacak mı? Biz Çiftçiyiz, Çiftçi Biziz Grubu adına açıklama yapan Ömer Demir, kamuoyunun merak ettiği konuya açıklık getirdi. Demir aynı zamanda Akay ve yönetimine de meydan okudu: Hodri meydan! Alın seçim kararı o zaman burası er meydanı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi olağan genel kurulu için geri sayım başladı. Başkanlığını Hüseyin Akay'ın yaptığı kooperatifin 2022 ve 2023 Faaliyet Yılına ait 70'inci ve 71'inci Olağan Genel Kurul Toplantıları 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10:00’da RHG Enertürk Enerji Stadyumunda yapılacak. Peki Akay ve yönetimine muhalif olan grup genel kurula katılacak mı? Biz Çiftçiyiz, Çiftçi Biziz Grubu adına Ömer Demir, kamuoyunun merak ettiği konuya açıklık getirdi.
Kooperatifin mali durumuna dikkat çekti
Demir, aynı zamanda yaptığı açıklamada kooperatifin mali durumuna da dikkat çekti. Açıklamasında mevcut yönetim tarafından yapılan bazı açıklamalara da tepki gösteren Demir, 'Bugün sizin Çiftçiye hesap verme gününüz rakibiniz ve seçim yok ki buna er meydanı denilsin' ifadelerini de kullandı. Demir'in borç tablosuna yönelik yaptığı açıklamalar ise akıllarda soru işaretleri bıraktı. Demir, 'Amacımız fabrikaların gerçek sahibi olan Çiftçimizin geleceğini teminat altına almak ve Kooperatif fabrikalarımızın savurgan ve iş bilmez anlayışlar tarafından borç batağına sürüklendiğini paylaşmak' dedi.
'Köylü Milletin efendisidir' sözünü de hatırlatan Demir, çiftçilere Kayseri Şeker'e sahip çıkılması çağrısında bulundu.
'Köyden kente selam olsun. Toprağı işleyen, bereketiyle soframızı donatan biz çiftçilerden, siz çiftçi kardeşlerimize selam olsun' diyen Demir, yaptığı açıklamada, 'Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifimizin ( Kayseri Şekerimizin) gerçek sahipleri , ortakları, üyeleri ve en önemlisi emektarları kıymetli çiftçi kardeşlerimiz 31 Temmuz Çarşamba günü yapılacak olağan Mali Genel Kurulumuza dair; Amacımız fabrikaların gerçek sahibi olan Çiftçimizin geleceğini teminat altına almak ve Kooperatif fabrikalarımızın savurgan ve iş bilmez anlayışlar tarafından borç batağına sürüklendiğini paylaşmak. Kayseri’nin, Yozgat’ın, Sivas’ın, Nevşehir’in emektar çiftçi kardeşlerimiz Sayın Başkan Hüseyin Akay Mali Genel Kurula Davetini ‘’buna er meydanı derler ‘’ diyerek davet etmiş, Sayın Akay burası Mali Genel Kurul ve ortada seçimde yok, sayın Akay gönlünüzde güreşmek vardıysa ( Konya Şeker gibi) seçimli Mali Genel Kurul yapmaktan neden kaçındınız.? Çiftçi borçtan, kavgadan yorulmuş, malı para etmemiş, ekonomisini ve şimdiden kışını nasıl geçireceğini borçlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor.
Hodri meydan! Alın seçim kararı o zaman burası er meydanı
'Biz Çiftçiyiz hareketi olarak. Buradan hodri meydan diyoruz alın seçim kararını ancak o zaman ‘buna er meydanı denilebilir' ifadelerini kullanan Demir, Akay ve yönetimine tepki göstererek, 'Sizin davet aşamasındaki telaşınızı biliyoruz, işiniz kolay değil! ama Mali Genel Kurulda çıkacak borç yapısını ve Kayseri Şeker AŞ’nin bilançosunu genel kurul sonrasına bırakıp göz boyamak, gündem değiştirmek ve sulandırmaksa buna biz Çiftçiler olarak müsaade etmeyeceğiz. Bugün sizin Çiftçiye hesap verme gününüz rakibiniz ve seçim yok ki 'buna er meydanı' denilsin diye konuştu.
Borç açıklaması. Tahmini güncel rakam 16 milyarı geçecektir!
SPK’da Yayınlanan Faaliyet Raporlarrına göre kooperatifin borç tablosunu da paylaşan Demir, 'Rakamlar ve fabrikanın hali ortada' dedi ve şu düşündüren rakamları paylaştı: Onaylanmış ve Yayımlanmış Raporlara göre;
31 .01.2024 Dönemi Toplam Borcunuz 11 Milyar 706 Milyon TL
Son 7 Yılda (Nisan 2018- Ocak 2024) Ödediğiniz Faiz 2 Milyar 204 Milyon TL Kayseri Şekerin borcu son 8 ayda 5 milyar 235 milyon TL arttı. Son 8 ayda ( 30 Nisan 2023 ile 31 Ocak 2024 arası) Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’nin toplam varlıkları
Kayseri Şeker Son 8 Ayda Toplam Varlık ve Toplam Borcu: 30 Nisan 2023 Dönem Toplam Varlık 18 Milyar 440 Milyon toplam borç 6 Milyar 471 Milyon. 31 Ocak 2024 Dönem Toplam Varlık 25 Milyar 666 Milyon toplam borç 11 Milyar 706 Milyon. Değişim dönem içi vrlık 39,2 toplam borç yüzde 80,9. Son 8 ayda Kayseri Şekerin borcunda artış oranı varlıklarında artış oranının çok üzerinde gerçekleşmiştir. Tahmini güncel rakam 16 milyarı geçecektir. Kayseri şekerin son 10 yılda varlığı 18,4 kat, borcu ise 33,1 kat arttı.
Kayseri Şeker olunca har vurup, harman savuruyorlar! hep birlikte fabrikamıza ve tüm kazanımlarımıza sahip çıkacağız
Biz Çiftçiyiz, Çiftçi Biziz Grubu adına açıklama yapan Ömer Demir, şu ifadeleri kullandı: Çiftçi kardeşlerimiz Allah aşkına Sayın Akay’a soralım, Kayseri Şekeri bu kadar kolay borçlandırıp faiz batağına sürükleyenler şahsi bütçe ve harcamalarında böyle kontrolsüz bir faiz ve borçlanma yapmışlar mıdır ? yapmazlar. Ama konu çiftçinin malı olan, ülkemizin ilk 100’üncü sıralamasında olan Kayseri Şeker olunca har vurup, harman savuruyorlar. Hükümet yöneticilerinin bile ilk gündemi ekonomik tasarruf tedbirleri iken, Kayseri Şeker keyfe keder yaptığı işlerle gündemden düşmüyor. Hep birlikte kötü gidişata dur deyip, fabrikamıza ve tüm kazanımlarımıza sahip çıkacağız.
Her yolu mübah sayıp koltuğu bırakmayan Sayın Akay ve ekibi
Çiftçi ve ekici olmayan, atama ile memur olarak gelen sonra, her yolu mübah sayıp koltuğu bırakmayan Sayın Akay ve ekibi Çiftçinin bizim halimizi bilmez, bilemez . Bilemediği için borç batağında olan fabrikayı, fütursuzca borçlanmaya devam ederek ( faize girerek) ek mali yük getirecek PANFEST şenliği yapıyor, tencere tava yada birtakım hediyeler dağıtıyor, bu bir hak ihlalidir, adaletsizlik burada başlar, kendi bekaları ve koltuklarını koruyabilmek adına mali Genel Kurula Çiftçiyi getirmek için yakıt, servis taşıma ve organizasyonlar yaparak israfa devam edenler, ayrıca genel Kurula gelemeyen ve gelmek istemeyenlerinde haklarına girmiş olmuyor musunuz?
Hangi yönetici kendi özel şirketi veya şahsi mal varlıkları için duran varlıklar değerlendirmesi yapıp yüksek karlılık gösterip borçlandınız?
Sayın Akay ve yönetimi işletme olarak rantabl karlılık ettiremediğiniz fabrika ve iştiraklerini, Duran Varlıkların enflasyona dayalı olarak değerinin yapılması yöntemiyle kar göstermek ve borç rakamını aşağı çekmek için yapıldığını biz çiftçiler biliyoruz. Ayrıca vergi yükünün altına soktunuz. Hangi yönetici kendi özel şirketi veya şahsi mal varlıkları için duran varlıklar değerlendirmesi yapıp yüksek karlılık gösterip borçlandınız? Esasında bir karlılıkta yok, adı üstünde duran varlık sadece değerini kendini koruyor.
Mali Genel Kurul yalnız Kooperatifin değil, sahibi olduğu fabrikanın da hesabının verilmesi gereken toplantı olmalıdır,
Mali Genel Kurul yalnız Kooperatifin değil, sahibi olduğu fabrikanın da hesabının verilmesi gereken toplantı olmalıdır, ama genel kurulda Kayseri Şekerin bilançosunu açıklayabilecek misiniz, göreceğiz. Şeffaflık bunu gerektirir. Ayrıca da şölen ve kutlama yeri hiç değildir. Yapacak yenilik bulamadınız borcumu kutlayacaksınız?
Genel Kurula katılacaklar mı?
Sizi gidi sizi, biz sizin yönetim anlayışınızı biliyoruz, daha çok borçlanmak için duran varlıkların teminat değerlerini yükseltmek istediğinizi de biliyoruz! Kıymetli Çiftçi kardeşlerimiz ve paydaşlarımız tabikî genel kurula katılmak soru önergeleri vermek istiyoruz, Genel kurullar tartışma alanı ve bütünü görme günüdür , ancak; adaletli değil, keyfi hukuk uygulamalarıyla baskıcı, kalkınmadan uzak rant ve borçla vesayet üreten bir kabusa dönüşmüştür. Mali genel kurula davet de ilk söze başlarken ‘buna er meydanı derler' diyerek başlayan Sayın Akay’ın muhalif ve alternatif yönetim adayı gruplara bugüne kadar tahammülsüzlüğü ve antidemokratik Genel Kurulları hafızalardadır. Biz Çiftçiyiz grubu olarak genel kurulda muhalefet tartışması ve gerilim bahanesi yapamasınlar, genel kurula katılan çiftçimizin yalnızca mali ve sayısal değerlendirmeyi rahatlıkla dinleyip, karar vermesi düşüncesiyle; İnsanlığın ve şehir hayatının tarıma dolayısıyla çiftçiye muhtaç olduğunun ve öneminin anlaşıldığı bir asırda, Kayseri Şekerin kuruluş amacına uygun ve kooperatifin güçlü ve demokratik bir anlayışla kavgadan ve gerginlikten uzak farklılıkların birbirine tahammül ettiği, yönetim anlayışıyla yapılacağı günler hayali ve temennisiyle mali Genel Kurulda kimsenin birbirinden ötekileşmesine fırsat vermemek ve herhangi bir gerginliğe sebebiyet vermemek adına tüm Bölge istişareleri sonucunda Genel Kurula katılmama kararı verdiğimizi , genel Kurulun hayırlara vesile olmasını Allahtan niyaz ederek, tüm Çiftçilerimize Saygı Sevgi ve Muhabbetle paylaşırız. Çiftçi Kayseri Şeker'e sahip çık.
Çiftçimizin derdini, sorununu ve çözümünü biliyoruz! Çünkü biz çiftçiyiz
Çiftçimizin emeğini ve geleceğini hiçe sayanlar var, ekmeğine göz dikenler var, fabrikasına çökmek isteyenler var!
Çiftçi sayısı azalıyor!
Köylü milletin efendisidir.
Üretim bağlamındadır, ancak çiftçi üretemez hale gelmiştir.
Çiftçinin malı olan arazi ve varlıklar eksiliyor.
Köylü kalkınmazsa tarım gelişemez.
Tarımın ve çiftçinin kalkınması ancak güçlü ve demokratik kooperatifçilikle olur.
Çiftçi kayseri şekere sahip çık !