Palancıoğlu O hastane ile ilgili komisyondan ne talep etti?

Palancıoğlu O hastane ile ilgili komisyondan ne talep etti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Melikgazi Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Toplantıda gündeme maddeleri arasında yer alan Medical Palace Hastanesi’nin imar yoğunluğunun artırılmasına yönelik gündeme maddesi de görüşüldü.

Bir süredir kent gündeminde yer alan hastanedeki ruhsatsız yapı tartışmaları ile ilgili belediye meclisinde yeni bir karar alındı. Kayseri’de faaliyet gösteren Medical Palace Hastanesi’nin ruhsatsız yapı konusu bir süre önce Melikgazi Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda görüşülmüştü. İnşaat yoğunluğunun artırılmasına yönelik talep, komisyon toplantısında reddedilmişti. Komisyonda görev yapan 3 AK Partili, 1 CHP’li ve 1 MHP’li üye oy birliği ile bu kararı aldı. İmar Komisyonu kararı bugünkü meclis toplantısında görüşüldü.

KARAR GELECEK AYA MI KALDI?

Meclise başkanlık eden ve bu konuda talepte bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İmar Komisyonu’nun hastaneye giderek, yerinde inceleme yapmasını istedi. Bu talep kabul gördü. Buna göre komisyon hastaneye giderek, ruhsatsız yapıyı yerinde inceleyecek ve imar yoğunluğunun arttırılması talebi hakkında yerinde tespit yapacak. Komisyonun bu yerinde incelemenin ardından nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu. Önümüzdeki ay bu yöndeki tespitin ardından kararın netleşeceği ifade ediliyor.  Buna göre, ya ruhsatsız yapımın yıkımına karar verilecek ya da kaçak yapı konusunda ilgili kanuna göre kaçak yapıya yönelik cezai işlem uygulanacak.

24 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Diğer yandan Melikgazi Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Meclis toplantısında 5’i ek olmak üzere toplam 24 gündem maddesi görüşüldü. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, başkanlığında toplanan Meclis toplantısında yer alan maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı. 11 madde oylanırken, 13 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi. 24 gündem maddesinden; 2’sinin idari ve 22’sinin ise imar planlama ve tadilatı ile ilgili olduğu belirten Palancıoğlu, Melikgazi bölgesinde yer alan alanlarda imardaki planlı ve sağlıklı şehirleşmenin uzun dönemde modern, yeşillikler içinde ve planlı bir şehir yaşamı olarak halka yansıyacağını kaydetti.

Haber: Cafer ZENGİN

 

O hastane ile ilgili flaş gelişme…

Oy birliğiyle ret çıktı!

 Haberin detayları için TIKLAYIN