Palancıoğlu: Melikgazi'de Türkiye'nin en büyük uygulaması hayata geçiyor!

'106 bölgede 10 milyon metrekare alanda 18 uygulaması ile kangren olan sorunları tertemiz hale getiriyoruz' diyen Palancıoğlu, Olay Türk TV'de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Palancıoğlu: Melikgazi'de Türkiye'nin en büyük uygulaması hayata geçiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Olay Türk Tv'de yayınlanan 'Sansürsüz' programına konuk oldu. Gazeteciler Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını cevaplandıran Başkan Palancıoğlu belediye çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Belediye gelirlerinin gider bütçesinden daha fazla olduğunu kaydeden Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi'nin toplamda 10 milyon metrekarelik alanda yaptığı 18 uygulaması ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. Modern şehircilik için projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Palancıoğlu, “106 bölgede 10 milyon metrekare alanda belki de Türkiye'nin en büyük 18 uygulamasını yapıyoruz" dedi.
10 milyon metrekarelik alanda yapılan 18 uygulaması sonucunda temiz imar parselleri oluşturduklarını dile getiren Başkan Palancıoğlu, bu kapsamda okul, cami, sağlık ocağı ve park alanlarının kamunun eline geçerek yol açabildiklerini söyledi.
Başkan Palancıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Mustafa Şimşek Bulvarı'nın sonu çıkmaz sokak gibi oranın 18 uygulamasını bitirdik, şu anda askı sürecinde. Orayı temiz hale getirdik teslim ettik açılacak. Aynı zamanda Belsin'de 40 metrelik yol var oranın da 18 uygulaması bitti, açılacak. Bir diğeri Abdulhamid Han Bulvarına bağlantı yolunun 18 uygulaması bitti orayı da inşallah bitireceğiz. Bir diğer müjdem ise Talas'a giderken Üniversite'ye girmeden önceki yerle Teknopark'ın arasında inşallah bir yol açacağız Savunma Bakanlığı'mız ile yazışmaları tamamlamak üzereyiz. Bu yol hem Hulusi Akar Bulvarının yükünü alacak hem de orası Anayurt bölgesine ve Sivas Caddesine geçişte muazzam bir aks haline gelecek. Senelerdir kangren haline gelen Yıldırım Beyazıt kanal boyunda yıkıntıcılar vardı, geçtiğimiz haftadan bu haftaya kadar ki süreçte buranın tamamı temizlendi. Onları Yeşilyurt'daki yerlerine taşıdık şu anda orası tertemiz bir hale geldi. Sadece yol açmak değil çevre temizliği ve görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıyoruz."
Belediye gelir gider bütçeleri ile ilgili de konuşan Başkan Palancıoğlu, belediye olarak tasarruf yaptıklarını söyleyerek gelir bütçesinin gider bütçesinden fazla olduğunu belirtti. Başkan Palancıoğlu; "Satandan çok alan belediyeye yatırım yapan bir belediye modeli çiziyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak şu ana kadar gelirimiz giderimizden daha fazla. Bir çok belediyenin bütçesi açık verir elhamdülillah Melikgazi Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde bütçemiz tasarruf yaptığımızdan dolayı gelir bütçemiz gider bütçemizden daha fazla" ifadelerini kullandı.