Öztrak'tan, Elitaş'a: Yalanı tek bir cümleye sığdırmak Allah için büyük marifet!

Öztrak: İkinci yalan ise daha da katmerli: Güya, 128 milyar dolar pandemide işyerleri kapanan, işsiz kalan yurttaşlarımız için harcanmış. Halep ordaysa, arşında burada. Uluslararası Para Fonu verilerine göre, Erdoğan Şahsım Hükümeti'nin salgın nedeniyle yaptığı ek harcama veya vazgeçtiği alacakların toplamı sadece 19 milyar dolar. Peki, kalan 109 milyar dolara ne oldu?

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Öztrak'tan, Elitaş'a: Yalanı tek bir cümleye sığdırmak Allah için büyük marifet!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Sözcüsü Öztrak, "98 yıllık Cumhuriyet tarihinde, dolar cinsinden fert başına gelirin 7 yıl üst üste düştüğü tek dönem Erdoğan Şahsım Rejiminin inşa edildiği ve iş başı yaptığı 2014-2020 dönemidir" dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında AK Parti Milletvekili Elitaş'ın, "128 Milyar dolar pandemide işsiz kalan vatandaşlar için harcandı" sözlerine de tepki gösterdi. Öztrak, "Tek bir cümlede bu kadar yalan, Allah için büyük marifet. Mesela, 128 milyar dolar güya pandemide yurttaşlarımız için harcanmış. Halep oradaysa arşın burada… 128 milyar dolar, aile başına 36 bin 464 lira yapar. Var mı bu parayı alan tek bir aile?” dedi. 
İşte Öztrak'ın yaptığı açıklama:

128 MİLYAR DOLAR İÇİN HER KAFADAN AYRI SES, AYNI KAFADAN BİR KAÇ SES
Ucube şahsım rejiminde, Türkiye her alanda geriye gitti. Hukukun üstünlüğünden, demokrasinin kalitesine, basın hürriyetinden, yolsuzluklara kadar her alanda dibe çakıldık. Kurumlarımızın içi boşaltıldı. Bu dönemde millete hesap vermemek kural oldu. Kayınpeder, damat bir oldu, Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar dolar buharlaştı gitti. Millete hesap vermek yerine, hakikati gizlemeye uğraşıyorlar şimdi. Ama ne demişler, “İyi bir hafızan yoksa söylediğin yalanı not et. Et ki unutmayasın.” Erdoğan ilkin çıktı, “Para, Merkez Bankası kasasında… Kaybolan bir şey yok” dedi. Sonra çıktı, “Salgın bahanesiyle, finansal dalgalanma yaratmak isteyenlere karşı kullandık” dedi. Bir başka AK Parti yetkilisi çıktı, “Türkiye’nin 128 milyar dolar satılabilir döviz rezervi hiç olmadı” dedi. Merkez Bankası başkanı çıktı, “Bir protokol dâhilinde, bu dövizleri 2017’den itibaren sattık” dedi. En son Hazine ve Maliye Bakanı çıktı, “Yöntemi eleştirebilirsiniz. Ama kimseyi yolsuzlukla suçlayamazsınız” dedi. Ama ardından da, “Bu şekilde döviz satışlarının, kendi döneminde durdurulduğunu” söylemeyi de ihmal etmedi. Yani her kafadan ayrı bir ses çıktı. Bazen de aynı kafadan birkaç ayrı ses çıktı.
REZERVLERDE ERİME PANDEMİDEN ÖNCE BAŞLADI
Geçtiğimiz hafta, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş bu defa, “128 milyar dolar, 2019 yılının başından, 2021’in ilk yarısına kadar süreyle, dünyanın yaşadığı pandemi krizi çerçevesinde, ülkemizde evlerine kapanan, işyerleri kapanan, faaliyetlerine devam etmeyen, işsiz kalan işçilere destek olmak üzere, bu ülkenin insanlarının menfaatine harcanmıştır” dedi. Allah için büyük marifet bu kadar yalanı tek bir cümleye sığdırmak Allah için büyük marifet! Birincisi ülkemizde pandemi 2019’da başlamadı. Pandemi Türkiye’ye 2020 Mart ayında ulaştı. Rezervler ne zaman satılmaya başlandı? Onu da Merkez Bankası Başkanı söyledi, rezervler 2017’de satılmaya başlanmış. Yani, rezervler pandemiden çok daha önce eritilmeye başlanmış.
128 MİLYAR DOLAR ERDOĞAN’IN SİYASİ MENFAATLERİNE KURBAN EDİLDİ
2017’de Ucube Tek Adam Rejimine geçişin oylanacağı referandumu, 2018’de Cumhurbaşkanlığı seçimini, 2019’da Yerel Seçimleri kazanmak için bu dövizler satılmış. Hedef; döviz kurunu düşük tutalım, ekonomide sahte bir istikrar algısı yaratalım seçimleri kazanalım. Birde tabi Erdoğan’ın kerameti kendinden menkul, “Faiz sebep, enflasyon sonuç” saçmalığını ispat etme meselesi var. Bunun içinde rezervler satılmış. Yani ülkemizin rezervleri, Erdoğan’ın siyasi menfaat hesaplarına kurban edilmiş.
19 MİLYAR DOLAR ORADAYSA, 109 MİLYAR DOLAR NEREDE?
İkinci yalan ise daha da katmerli: Güya, 128 milyar dolar pandemide işyerleri kapanan, işsiz kalan yurttaşlarımız için harcanmış. Halep ordaysa, arşında burada. Uluslararası Para Fonu verilerine göre, Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin salgın nedeniyle yaptığı ek harcama veya vazgeçtiği alacakların toplamı sadece 19 milyar dolar. Peki, kalan 109 milyar dolara ne oldu?

ELİTAŞ, "128 MİLYAR DOLAR NEREDE?" SORUSUNA CEVAP VERDİ... 

Haberin detayları için TIKLAYIN