ÖZHASEKİ'YE NE SÖZÜ VERİLDİ?

ÖZHASEKİ'YE NE SÖZÜ VERİLDİ?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay’ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığından önceki gün istifa eden Mehmet Özhaseki ile ilgili sözleri akıllarda soru işaretleri bıraktı. Bir gazetecinin milletvekili aday adaylığı için istifa eden Özhaseki'nin aday olup olamayacağı sorusu üzerine Atalay,  "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza aday olurken söylenmiş, dolayısıyla şu anda da o söz yerine getiriliyor" dedi.

 

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Beşir Atalay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmeler de bulundu. Milletvekilliği aday adaylığı için parti teşkilatlarından istifa olacağına dair duyumlar aldıklarını belirten Atalay, ''O arkadaşlarımıza şimdiden söylüyoruz hiç başvuru yapmasınlar. Boşu boşuna para vermiş olurlar'' dedi.

Atalay, basın toplantısında partide daha önce alınan ilke kararını anımsatan bir gazetecinin, milletvekili aday adaylığı için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Özhaseki'nin aday olup olamayacağı sorusu üzerine, "Çok istisnai durum olabilir ve bunların istisnai durumluğuna şimdi karar verilmemiş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza aday olurken bu söylenmiş, dolayısıyla şu anda da o söz yerine getiriliyor" ifadesini kullandı. Bu istisnanın bir veya ikiyi geçmeyeceğini belirten Atalay, "Ama genel merkezin, genel başkanın takdiridir bu. Genel ilkeyi ben söylüyorum. Genel ilkede onun dışında istisna olmaz. Yüksek Seçim Kurulu kararı değil, bunların partimizin kararıdır. Tabii onu da hatırlatmak isterim. Bunlar iç mekanizmamızda alınan kararlar" diye konuştu. (Haber Merkezi)