Özhaseki: Suriyelileri kimse gönderemez, sanayiyi ayakta tutuyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'den Suriyelilerle ilgili dikkat çeken açıklama...

Özhaseki: Suriyelileri kimse gönderemez, sanayiyi ayakta tutuyorlar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Muhalefet mültecilerin geri gönderilmesine yönelik açıklamalar yaparken, iktidar kanadından ise tartışma yaratacak bir açıklama geldi. Suriye ve Afgan göçmenlere ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, mültecilerin kimse gönderemeyeceğini savundu. Özhaseki, “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar" dedi.

Kayseri'de katıldığı yerle televizyon programında açıklamalarda bulunan Özhaseki, mültecilerin Türkiye ekonomisine katkı sağladığını ve gönderilmeleri gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

“BİZİM YANIMIZDA DA ÇALIŞIYOR"

Kendi yanında da yabancı uyruklu birisinin dış ticarete baktığını ifade eden Özhaseki, “Bu işin birkaç boyutu var. Birincisi insani boyut. Zorda kalan insanlara kapıyı kapatmak ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bizim yanımızda şimdi bir arkadaş çalışıyor. Arapçası, İngilizcesi var ve bizim dış ticaretimize bakıyor. Çocuğu da bizimle çalışıyor. Çok zor dönemlerden geçmişler. Bunlar duvarları aşıp gelmiş. Allah kimseyi vatansız bırakmasın bu çok zor bir şey. Orada milyonlarca insan dışarıya kaçmış. Son dönemde orada insanların başına bombalar yağdırdılar. Bu insanlar oradan kaçtığı zaman ne yapacaksınız? Yarın bir gün tarih önünde nasıl hesap vereceksiniz? Bu insanların sevk ve idaresi kolay değil” dedi.

“SANAYİYİ AYAKTA TUTUYORLAR”

Mültecilerin bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tuttuğunu öne süren Özhaseki şöyle konuştu: Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor. Asayiş yönünden de öyle. Bizim aramızdaki oranlara bakıldığı zaman bizi geçen bir asayişsizlik yok. Her toplumun içerisinde iyisi de olur, kötüsü de olur. Gelenler içerisinde mutlaka olumsuz insanlar da vardır. Bunların sayı olarak suç işleme oranı bizden çok yüksek değil. Şu ana kadar da herhangi bir sıkıntı doğmadı. Bu insanların ekonomimize de katkıları var. İçlerinde okumu tahsilli olanlar da var.

“KALAN KISMI UYUM GÖSTERİR”

“Bunları kimse de gönderemez” diyen Özhaseki, “İleri geri konuşuyorlar öyle. Öyle bir şeyin olacağını da kimse düşünmesin. Muhalefet liderlerinden birisi diğer muhalefet liderlerinden birisine ‘Boşuna popülizm yapmayın, gönderemezsiniz” dedi. Evet, ne yazık ki öyle. İnşallah zamanı geldiğinde bir kısmı gider, kalanlarda uyum gösterirler” şeklinde konuştu.