Özhaseki'nin LGBT ile ilgili 'Hepsinin başımızın üzerinde yeri var' sözleri gündem oldu

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'den LGBT çıkışı: 'Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var' Özhaseki'nin katıldığı bir TV programında yaptığı bu açıklama sosyal medyada gündem oldu. Özhaseki, bu yöndeki çıkışı ile Erdoğan ve Soylu ile de ters düştü!

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özhaseki'nin LGBT ile ilgili 'Hepsinin başımızın üzerinde yeri var' sözleri gündem oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, hafta sonu TV100'de yayınlanan “Deniz Tural ile Siyasetin Ev Hali” isimli programa konuk oldu. Tural’ın “Sayın Bakanım benim şansımın direk merak ettiği bir konu var, yani bu konuda sizin görüşlerinizi merak ediyorum. LGBT’li bireylerle ilgili düşünceleriniz nedir?” şeklindeki sorusuna Özhaseki’den dikkat çeken bir yanıt geldi.

LGBT’li bireylerin tercihlerine herkesin sonuna kadar saygılı olması gerektiğini anlatan Özhaseki, “Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var!” diyerek, “Her şeyi merkezinde bırakırdım, Allah her şeyi bir denge üzerine yaratmıştır. Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var! Onu Cenab-ı Hakkın yarattığı bir emanet gibi görmek her kulun vazifesi diye düşünüyorum. Her inançlı insanın işi diye düşünüyorum. Onun dışında bana göre saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygılı olmaktan başka elimizden bir şey gelmez” diye konuştu.
BOĞAZİÇİ TARTIŞMALARI
Geçen Ocak ve Şubat aylarında Boğaziçi Üniversitesi üzerinden LGBT tartışmaları ayyuka çıkmıştı. AKP'li Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılanmış ve protestolar düzenlenmişti. 
LGBT POLEMİĞİ YAŞANDI
Eylemler sırasında Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübü ile LGBTİ+ Kulübü'nde aramalar yapılmış ve kulüpler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefi olmuştu. Soylu'nun "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" ifadelerine Twitter yönetimi tarafından uyarı konulmuştu.
ERDOĞAN DA KATILDI
Polemiğe katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da 3 Şubat 2021'de "LGBT, yok öyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir” ifadelerini kullanmıştı. Özhaseki'nin LGBT çıkışının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu ile çelişmesi de dikkat çekti.
 

(Kaynak: Oda TV)