Özhaseki'nin damadı Dekanlık'tan istifa etmişti, yerine atanan isim belli oldu

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) dikkat çeken gelişme. Bir süre önce eski Bakan Mehmet Özhaseki'nin de damadı olan Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu Tıp Fakültesi dekanlığından istifa ettiğini duyurmuştu. Üniversite yönetimi yeni Dekan görevlendirmesinin yapıldığını duyurdu. Yeni Dekanla ilgili ayrıntılar Kayseri haber bülteninde.

Özhaseki'nin damadı Dekanlık'tan istifa etmişti, yerine atanan isim belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir süre önce sağlık problemleri dolayısıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılan Mehmet Özhaseki’nin bu kararının ardından şehirde de bazı kurumlarda olağanüstü gelişmeler yaşanmıştı. Aynı zamanda Özhaseki'nin damadı da olan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu da görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Özhaseki'nin damadı Dekanlık'tan istifa etmişti, yerine atanan isim belli oldu

İstifa sonrası yaptığı açıklama dikkat çekmişti: Şartlar buna mecbur etti

Kemaloğlu, 'Yaklaşık 1,5 yıldır sürdürmekte olduğum dekanlık görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Öncelikle bu karar mevcut şartların bir bütün halinde beni buna mecbur etmesinden kaynaklanmış olup özgürce alınmıştır' ifadelerini kullanmıştı.

'Emaneti ziyan eden bedbahtları affetmiyorum' demişti

Kemaloğlu, 'Görev süresince şahsıma yapılan bütün haksızlıkları affediyor, bende hakkı olduğunu düşünenler varsa helalleşmek için odama bekliyorum. Bununla beraber hangi kademede olursa olsun, üniversitenin potansiyelini engellemek için çalışan, şahsi çıkarları uğruna toplumsal çıkarları feda eden ve devletin kendilerine verdiği emaneti ziyan eden bedbahtları affetmiyorum' ifadeleri ile de dikkat çekmişti. 

Kemaloğlu'nun yerine kim geldi?

Prof Dr Kemaloğlu'nun ardından üniversitede bu göreve kimin geleceği merak konusu olmuştu. Erciyes Üniversitesi'nde bu konuda merakla beklenen görevlendirme yapıldı. 

Özhaseki'nin damadı Dekanlık'tan istifa etmişti, yerine atanan isim belli oldu

Üniversite Tıp Fakültesi Dekanlığı'na görevlendirme yapıldı

Erciyes Üniversitesi Rektörülüğü'nden yapılan açıklamada Prof Dr İsmail Dursun'un Tıp Fakültesi Dekanı olarak görevlendirildiği ifade edildi.  Açıklamada, 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi olur yazısına istinaden; Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanlık görevini yeni dekan ataması yapılıncaya kadar Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Dursun'un vekaleten yürütmesi uygun görülmüştür. Prof. Dr. İsmail Dursun'a yeni görevinde başarılar dileriz' denildi. 

Yeni Dekan'ın araştırma alanları

Diğer yandan Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde görev yapan yeni Tıp Fakültesinin yeni Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun'un araştırma alanları şu şekilde: Sağlık Bilimleri, Tıp, Dahili Tıp Bilimleri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Pediatrik Nefroloji