Özhaseki: Müjdelerle dolu yeni destek paketi hayırlı olsun

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 'Hükümet, esnafının yanında' dedi.

Özhaseki: Müjdelerle dolu yeni destek paketi hayırlı olsun
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısı sonrasında destek paketini açıkladı. Erdoğan, esnafa 3 ila 5 bin TL destek verileceğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de, “Hükümet, esnafının yanında” mesajı paylaşarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf ve çiftçilerimiz için açıkladığı müjdelerle dolu yeni destek paketi hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Destek Paketine" yönelik açıklamalarına dikkat çeken Özhaseki, iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık kaynağın karşılıksız olarak verileceğini hatırlattı.
İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN "DESTEK PAKETİ" AÇIKLAMALARIN SATIR BAŞLARI
Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri düğün salonları öğrenci yurtları hamamlar gibi sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız. İkinci grupta onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, züccaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar pastaneler dondurmacılar terziler berberler taksici minibüsü otobüsçüler ile pazarcılar da toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin TL hibe ödemesi vereceğiz. Böylece iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir kaynağın karşılıksız olarak veriyoruz.
Üretim maliyetleri ile iç ve dış piyasalardaki gelişmeleri de dikkate alarak belirlediğimiz 2021 yılı alım fiyatları ise şu şekildedir. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin geçen yıl ton başına 1650 TL olan sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 TL'ye, geçen yıl ton başına 1275 TL olan arpa alım fiyatını da 1750 TL'ye yükseltiyoruz. Bakliyat alım fiyatlarımız ise ton başına kırmızı mercimekte 5 bin TL yeşil mercimekte 4 bin 150 TL nohutta da 4 bin 050 Olarak belirlenmiştir.