Özhaseki: Kesilmekten kurtardık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, '2017 yılından bugüne yapılan çalışmalarla 96 milyar TL ekonomik kazanç elde ettik' açıklaması yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özhaseki: Kesilmekten kurtardık!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sıfır atık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kayserili Bakan Özhaseki, 2017’den bugüne kadar yapılan çalışmalara yönelik yaptığı açıklamada “432 milyon ağacı kesilmekten kurtardık” dedi.
Özhaseki: Kesilmekten kurtardık!
ÖZHASEKİ’DEN SIFIR ATIK RAKAMLARI
Bakan Mehmet Özhaseki, “Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde başlattığımız, dünyaya örnek olan Sıfır Atık hareketimizle, ortak evimiz dünyamızı yarınlarımızın sahibi çocuklarımız için koruyoruz. 2017 yılından bugüne Sıfır Atık ile 45,5 milyon ton atığı dönüştürdük, 432 milyon ağacı kesilmekten kurtardık, 4,9 milyon ton sera gazı salımını önledik, Enerji, su, petrol ve depolama alanı tasarrufu sağladık, 96 milyar TL ekonomik kazanç elde ettik” ifadelerini kullandı. 
Özhaseki: Kesilmekten kurtardık!

SIFIR ATIK NEDİR?
“Sıfır Atık”, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atığın miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı olarak tanımlanan bir hedeftir. Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Son yıllarda tüm dünyada bireysel, kurumsal ya da belediye genelinde sıfır atık uygulama çalışmaları yaygınlaşmaktadır.

Doğal kaynaklar, küresel ekonominin işleyişini ve yaşam kalitesini desteklemektedir. Bu kaynaklar yakıtlar, mineraller ve metaller gibi ham maddeler ile birlikte gıda, toprak, su, hava, biyokütle ve ekosistemleri de içermektedir. İyi işleyen bir ekonomi, doğal kaynakların ve ham maddelerin kesintisiz akışına bağlıdır. Kaynakların sürdürülebilir ve verimli bir şekilde yönetimi, günümüzde kaçınılmaz bir gereklilik durumundadır. 1900 yılına göre bugün,
 Kişi başına enerji tüketimi 3 katına,
Ham madde kullanımı 2 katına,
Dünya nüfusu ise 5 katına çıkmıştır.