Özhaseki, Kayserililere seslendi...

AK Parti Milletvekili Mehmet Özhaseki: Kayseri açık ara önde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özhaseki, Kayserililere seslendi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, 7 Şubat Dünya Kayserililer Günü nedeniyle açıklama yaptı. Özhaseki, “Kayseri; medeniyetlerin beşiği, tarihin, turizmin, hayrın, güzelliğin ve ticaretin şehridir. Kendine has kalkınma modeliyle dünyaya örnek olan şehrimize hizmet etmekten ve Kayserili olmaktan onur duyuyorum” dedi. Özhaseki, mesajında ayrıca 300 Milyonluk arsasını hayır işleri için bağışlayan Hayırsever Mehmet Altun başta olmak üzere diğer hayırseverleri de anarak, Kayserinin hayır işlerinde lider bir şehir olduğunu söyledi.

 Özhaseki, “Doğrusu geriye doğru yüzlerce yıldır Kayseri’de yaşayan bir ailenin çocuğu olarak ve 21 yıl Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak ben de bu günü kutluyorum. Allah nice güzel günlerde bir araya getirsin” ifadelerini kullandı. 
İnsanların doğduğu toprakları sevmesinin doğal ve fıtri olduğunu ifade eden Özhaseki, “Biz de doğduğumuz toprakları çok seviyoruz, ama bizim bu sevgimiz bir yerde doğmuş olmaktan da kaynaklanmıyor. Kayseri şehrine belki ticaret, sanayi şehri vasfı yakışıyor, ama bunun yanında  da çok güzel özellikleri de zikretmemiz gerekiyor. Elbette Kayseri’de ticaret, sanayi canlı. Eğitim hayatı dört üniversitesi ile devam ediyor. Sağlıkta olsun, sporda olsun, kültürde, sanatta olsun Kayseri doğrusu kendi emsali olan  şehirlerle yarıştığında en ileri gelen şehirlerden birisi, ama bir taraftan da  hayırseverler şehri olmak vasfını  Kayseri doğrusu açık ara önde götürüyor” dedi.
ALTUN’U ÖRNEK GÖSTERDİ
Konuşmasında hayırseverlerden de övgüyle bahseden Özhaseki, 300 milyonluk arsasını bağışlayan Mehmet Altun’u da örnek gösterdi. Özhaseki, şunları söyledi: Son günlerde bir hemşerimiz  Mehmet Altun abi, ismini zikretmekte mahsur yok. Tam 300 milyon liralık arsasını bağışladı.  Şimdi Kayseri’de en büyük cenaze camisi ve 20 tane okul yapılıyor. Daha önce geçmiş, rahmetli olan birçok hayırseverimizi de ruhları şad olsun diye anmak istiyorum” 
“ERCİYES İLE KAYSERİ DÜNYAYA AÇILIYOR! KAYSERİLİ OLARAK ÖVÜNMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Özhaseki, Erciyes ile Kayseri’nin dünyaya açıldığına da dikkat çekerek, artık turizmde de istifade eden bir şehir haline gelindiğini kaydetti.  “Kayseri, elbette makarı ulema şehri vasfını yıllarca üzerinde taşımış, bütün kitaplara geçmiş olan bir şehirdi. Bugün yaşadığımız şehir itibariyle de turizminde artık istifade eden,  Erciyes Dağı ile dünyaya açılan bir Kayseri’den bahsediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde yapılan yatırımlarla şehrimiz yine parlayan bir yıldız olmaya devam edecek. Biz de Kayserili olarak övünmeye devam edeceğiz” dedi.