Özhaseki istifa mı edecek? Kulisleri sallayan iddia...

Özhaseki istifa mı edecek? Kulisleri sallayan iddia...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AKP’de kongre sürecinin sonuna gelinirken bu ayın sonunda genel başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede değişiklik yapacağı konuşuluyor. AKP kulislerinde konuşulanlar gündeme taşındı.
 
SOYLU GÖREVDEN ALINIYOR MU? 
İddialara göre Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Çevre Bakanı Murat Kurum’u görevden alabileceği belirtiliyor. Erdoğan’ın Albayrak ile arası kötü olan Soylu’yu görevden alma konusunda kararsız kaldığı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de fikrini alacağı belirtiliyor. AKP’li bir kaynak, yaşanan oy kaybı nedeniyle Kürtlerin de oyunu alabilmek için Soylu’nun yerine daha ılımlı bir ismin getirilebileceğini belirtti. 
DP'NİN BAŞINA MI GEÇECEK? 
Söz konusu kaynak, “Cumhurbaşkanımız, Süleyman Soylu’yu terörle mücadelede gösterilen başarı nedeniyle görevden almaya pek sıcak bakmıyor. Ancak yaşanan istifa krizi ve Soylu’nun DP’nin başına geçeceği iddiaları soru işaretleri yaratıyor. Görevden alınması sürpriz olmaz” dedi. 
 
ÖZHASEKİ İSTİFA EDECEK Mİ? 
Yine aynı kaynak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Çevre Bakanı Murat Kurum’un da yeni kabinede görev almayacağını, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Mehmet Özhaseki’nin kabinede görev alabileceğini belirtti.
Kaynak : Cumhuriyet