Özhaseki hakkında şok iddialar

NOW TV, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Tapu Kadastro'ya ait haritalama uçağını özel makam uçağı olarak kullandığı iddialarını gündeme getirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Özhaseki hakkında şok iddialar

Ulusal TV kanalı NOW TV, bugün yayınlanan Selçuk Tepeli ile NOW Ana Haber bülteninde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki hakkında şok iddialarda bulundu. Haberde, Bakan Özhaseki'nin Tapu Kadastro'ya ait haritalama uçağını özel makam uçağı olarak kullandığı iddiasına yer verildi. 

Özhaseki hakkında şok iddialar

Bakan Özhaseki’nin Tapu Kadastro’ya ait haritalama uçağını özel makam uçağı yaptığı iddiasının yer aldığı ‘Haritalama uçağını makam aracı yaptı’ başlık haberde, “Çevre Ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin farklı illerdeki apronda çekilen fotoğrafları seyahatlerinde kullandığı uçak Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne ait havadan görüntüleme uçağı ama Özaseki tahsisli olduğu ortaya çıktı, Bakanlık da doğruladı.” ifadeleri yer aldı.

Özhaseki hakkında şok iddialar

Haberde CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır'ın Bakan Özhaseki’nin Tapu Kadastro’ya ait haritalama uçağını kullanmasıyla ilgili açıklamaları da yer aldı. "Bunu ne hakla yapıyorsun?" diye soran Başarır'ın açıklamasında, "Bir skandal da Çevre ve Şehirçilik Bakanı Mehmet Özhaseki. Devletin uçağı ile seyahatini yapıyor. Aslında bu uçağı Tapu ve Kadastro havadan çekim için kullanması lazım. Bu uçağı özel işleri için kullanıyor. Bunu ne hakla yapıyorsun?" dedi.

Özhaseki hakkında şok iddialar

Haberde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının havadan görüntüleme uçağı ile ilgili yaptığı basın açıklaması da yer aldı. Basın açıklamasında; “2018 yılından bugüne kadar çeşitli vesilelerle planlanan il ziyaretlerinde, ayrıca deprem, yangın, sel gibi afet süreçlerinde ve tarifeli uçuşların programlarla örtüşmediği zamanlarda bakanlığımıza hizmet vermektedir.” ifadeleri yer aldı.

Özhaseki hakkında şok iddialar

Haberde tasarruf tedbirleri kapsamında Bakan Özhaseki’nin Hatay ziyaretinde şehir içinde otobüsle seyahat etmesine yer verilirken dikkat çeken bir başka iddia ise Bakanlığın Ankara’da 15 katlı ek bina kiraladığı bilgisinin yer almasıydı.

Özhaseki hakkında şok iddialar

Bakan Özhaseki haritalama uçağı ile Kayseri’ye de gelmiş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının basın açıklamasında Bakan Özhaseki’nin iddialarda yer alan uçakla Kayseri’ye geldiği bilgisi de yer aldı. Bakanlık açıklamasında; “İl ziyaretleri ve açılışlar kapsamında bu uçakla; 11 Mayıs'ta Kayseri'de açılışı gerçekleştirilecek olan Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi ile Şükrü Karaca Aile Sağlığı Merkezi ve Park'ı için 10 Mayıs akşamı Kayseri'ye ziyaret gerçekleştirilmiştir. Programın tüm bilgi ve içerikleri Sayın Bakanımızın sosyal medya hesaplarında mevcuttur.” ifadelerine yer verildi.

Özhaseki hakkında şok iddialar

Haberde verilen bilgilere göre Bakan Özhaseki uçağı 12 Mart Eskişehir ziyaretinde, 22 Mart Tokat ziyaretinde, 19 Mayıs tarihinde Ankara – İstanbul ziyaretinde, 29 Mayıs tarihinde ise Kayseri ziyaretinde kullandığı bilgisi de yer aldı.

Özhaseki hakkında şok iddialar