Özhaseki'den özel korunan 18 bölge paylaşımı! Kayseri var mı?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 19 korunan bölgeyi sıraladı. Peki, bu alanlar arasında hangi illerde var. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özhaseki'den özel korunan 18 bölge paylaşımı! Kayseri var mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, 'Yemyeşil bir çevre, masmavi bir gökyüzü, yaşanılabilir bir dünya hedefiyle, çevremizi el birliğiyle koruyoruz. Dünya ortak evimiz; dünyamızın yarınları için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefimiz doğrultusunda gayretle, şevkle çalışarak evlatlarımıza tertemiz bir dünya bırakmak için çalışıyoruz' dedi.

Özhaseki'den özel korunan 18 bölge paylaşımı! Kayseri var mı?

Özhaseki'den illerin yer aldığı video paylaşımı

Diğer yandan Bakan Özhaseki, içerisinde bazı illerdeki doğal güzelliklerin olduğu bir video da paylaştı. 'Evlatlarımızın emaneti, eşsiz güzellikleriyle cennet vatanımızın göz bebeği olan 19 Özel Çevre Koruma Bölgemizde, Biyoçeşitliliği koruyor,  doğal yaşamın devamlılığına katkı sağlıyor ve endemik bitki türlerine ev sahipliği yapıyoruz' diye konuştu. Bakan Özhaseki, 'Göz bebeğimiz Özel Çevre Koruma bölgelerinin sayılarını artıracağız ve bu bölgeleri geleceğe güvenle taşıyacağız' dedi. 

Özhaseki'den özel korunan 18 bölge paylaşımı! Kayseri var mı?

Bakan Mehmet Özhaseki'nin 'Bize emanet' diyerek paylaştığı paylaştığı '19 Özel Çevre Koruma Bölgesi' videosunda Kayseri'den herhangi bir bölgenin yer alıp almadığı merak konusu oldu.

Hangi bölgeler var?

Özhaseki'nin paylaştığı videoda Ankara Gölbaşı, Antalya Kaş, Muğla Köyceğiz, Antalya Patara, Enirne Saroz, Ankara Tuz Gölü, Muğa Datça, Muğla Fethiye, Muğla Gökova, Aksaray Ihlara, Finike Denizaltı, Antalya Belek, İzmir Foça, Mersin Göksu, Trabzon Uzungöl, Denizli Pamukkale, İzmir Karaburun, Marmara Adalar, Burdur Salda Gölü yer aldı.