Özhaseki'den Güneşli açıklaması: Her yeri konuta açmayın dedim, ama…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki: Her yeri konutlara açmayın, zor olur diyerek söylediğim halde yetki belediyede. Ne yaptılar?  Onu da bilmiyorum...

Özhaseki'den Güneşli açıklaması: Her yeri konuta açmayın dedim, ama…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- Kayseri'nin Güneşli Mahallesi'nde köylülerin Tarım Meslek Lisesi yapımı için bağışladığı ifade edilen yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin imar değişikliği ile villa yapma kararı tepkileri beraberinde getirmişti. O günlerde CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye tepki göstererek, söz konusu imar planlamasının Özhaseki’nin Belediye Başkanı olduğu dönemde yapıldığını savunmuştu.  
ARIK, ÖZHASEKİ’Yİ SUÇLAMIŞ, BÜYÜKKILIÇ’A ÇAĞRI YAPMIŞTI
O günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a “Köylünün toprağını köylüye verin, Özhaseki’nin vebaline ortak olmayın” diye seslenen Arık, “Söz konusu arazi bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Özhaseki döneminde imara açıldı. Bırakın köylü toprağını eksin. Köylü şehre gidip de asgari ücretle köle olmasın” diye konuştu. Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Özhaseki, söz konusu iddialara cevap verdi. Özhaseki, Güneşli ve çevresi ile ilgili olarak akıllarda soru işaretleri bırakan açıklamalar yaptı.


ÖZHASEKİ’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA
Özhaseki, Güneşli, Kumsmall gibi bölgeler başta olmak üzere kendisinin de bu bölgeleri konutlara açmama düşüncesinde olduğunu ve bunu da Belediye yetkililerine ilettiğini söyledi.
“BEN SÖYLEDİM, AMA NE YAPTILAR BİLMİYORUM”
Özhaseki, “Güneşli tarafında belediye orada galiba  planlama yapıyor. Ben de planlamada dedim ki; bu bölgeleri ben şahsi kanaatimi söylüyorum. Çevre yolun öbür tarafını  konutlara açmamak lazım. Kumsmall dahil burası nihayet Erkilet altından bir deprem fay hattı gidiyor.  Yani mümkünse tek katlı, iki katlı yerlerden ibaret kılın. Her yeri konutlara açmayın, zor olur diyerek söylediğim halde yetki belediyede. Ne yaptılar? Onu da bilmiyorum” dedi.
“BUGÜNE KADAR YAPTIĞIM İŞLERDE ŞER, KÖTÜLÜK SÖYLEYEMEZLER”
Yalanlarla kendisine iftiralar atıldığını dile getiren Özhaseki, Arık’ın bu yöndeki açıklamalarına da atıfta bulunarak, “Haseki elini çek diyorlar. Bugüne kadar yaptığım işlerde şer, kötülük söyleyemezler. Yakınlarıma menfaat sağladığımızı da asla söyleyemezler” ifadelerini kullandı.  

Arık: Köylünün okul için bağışladığı arsaya belediye villa yapıyor! Detaylar için TIKLAYIN