Özhaseki cübbeyi giydi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) fahri doktora diploması alarak, cübbe giydi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Özhaseki cübbeyi giydi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  Erciyes Üniversitesi (ERÜ)  'Çevre ve Sürdürülebilirlik Temalı 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Erciyes Kültür Merkezi'nde gerçekleşecen törende Bakan Özhaseki, Fahri Doktora ünvanı da alarak, cübbe giydi.

Özhaseki cübbeyi giydi!

Özhaseki'ye, "Bilim, Teknoloji, Sanat, Kültür ve Sosyal hayatın gelişmesi yolunda ve Üniversitenin temel değerleri doğrultusunda seçkin hizmet ve katkıda bulunan kişilere" verilen fahri doktora ünvanı verildi.

Özhaseki cübbeyi giydi!

Rektör Fatih Altun, Erciyes Üniversitesi Senatosunun, Bakan Özhaseki'ye, fahri doktora ünvanı verilmesi noktasında oy birliği ile aldığı kararı da kürsüde okudu. Rektör Altun, Bakan Mehmet Özhaseki'ye çevre, iklim değişikliği, çevre ve sürdürülebilrilik ile depreme yönelik yaptığı ve öncülük ettiği çalışmalar nedeniyle fahri doktora ünvanı verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Daha sonra Özhaseki, sahneye davet edildi ve kürsüde cübbe giyip, fahri doktora diplomasını aldı. 

Özhaseki cübbeyi giydi!

Bakan Mehmet Özhaseki cübbeyi giydikten sonra, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Aynı zamanda çevreye yönelik yaptıkları çalışmaları ve iklim kirliliği ile birlikte dünyayı bekleyen tehlikeleri anlattı.  Özhaseki, dünyayı en fala kirleten ülkelerin Çin, Hindistan, ABD ve Avrupa Birliğine bağlı ülkeler olduğunu söyledi. 
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ TÖRENİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN