Özhaseki, çeteler var diyerek söz vermişti. Şimdi daha güçlü. Sözünü tutacak mı?

Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2022 yılının ilk günlerinde, bazı kooperatiflerde yönetimi ele geçiren çetelere dikkat çekerek, 'Bu fakir fukara insanlar sahipsiz değil. Biz sonuna kadar onların arkasında olacağız, sorunlarını da çözeceğiz' demişti. Sorun hala çözülmedi ama Özhaseki bugün daha güçlü. Özhaseki, binlerce kişinin mağdur olduğu bu konuda sözünü tutacak mı? Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Özhaseki, çeteler var diyerek söz vermişti. Şimdi daha güçlü. Sözünü tutacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili sıfatıyla, 2 Ocak 2022 tarihinde AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 2022 yılı değerlendirme toplantısında, Kayseri’de kooperatiflerde yaşanan sorunlara dikkat çekmişti. Mimsin Yapı Kooperatifi yönetiminin, sorunları çözüldüğü için kendisine çiçek takdim etmesinin ardından diğer kooperatiflerde yaşanan sorunlara da dikkat çeken Özhaseki, “Tüm Türkiye’de yasadaki bir boşluktan istifade ederek ev sahibi olmaya çalışan dar gelirli insanlara hayatı zehir eden çeteler türemeye başladı. Bunlar iyi niyetli değil. Yasadaki boşluktan istifade ediyorlar. İnsanlar evlerine oturuyor hatta tapusunu alıyor. Beş sene sonra bir ödeme emri geliyor. 50 bin lira daha ödeyeceksin, çevre düzenlemesi yaptık 30 bin lira daha ödeyeceksin, hesabı yanlış yapmışız 20 bin lira daha ödeyeceksiniz… Sayın Cumhurbaşkanımız olaya muttali oldu. Arkadaşlarımız İsmail Emrah Karayel ve Hukuk müşavirimiz Avukat Veli Böke Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na birlikte gittiler. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü var, bu işlerle ilgili… Onlar bütün sorunları tek tek yazdılar. Çünkü sorunların hepsi birebir bir aynı değil. Birbirinden biraz farklı… Haliyle Kayseri’de 13 tane kooperatif için çıkartılacak yasa tüm Türkiye’yi etkileyecek. Bir iş yaparken başka tarafı da yıkmayalım diye titiz bir çalışma başladı. Bu arkadaşların sorunlarını çözecek şekilde bir çalışma… Allah nasip ederse, önümüzdeki günlerde, meclis gündemine gelecek. Bu arkadaşların sorunlarını çözmeye çalışacağız. Hukukun kesinleştiği ve karar verilen yerlerle ilgili geriye doğru nasıl bir çalışma olur onu tam kestiremiyorum. Ancak büyük bölümünün, yüzde 90’ının sorununu çözecek şekilde bir kanun taslağı hazırladık. O kanun çıktığında kooperatiflerdeki o vatandaşlar rahat edecek. Birilerinin de istismarı son bulmuş olacak. Ama şunu da söylemeliyim: Özellikle fakir fukaraya bu tür işlem yapan arkadaşların hiç birisi iyi niyetli değil. İnsanlara, “Hadi tüm borcunuzu bitirdiniz, güle güle oturun” derken, vatandaşlar kooperatif kapandı zannederken; 10-15 kişiyle kooperatif genel kurullarını toplayıp, güya yönetimi ele geçirip, tasfiye edilmemiştir diyerek yeni borç çıkarmak hiç de adil değil. Bunun için gerekirse savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız. Çete suçlamasıyla da ilgili, İçişleri Bakanımızı da arayacağım. Onlar da (kooperatif yönetimleri) kendilerine çeki düzen versinler. Bu fakir fukara insanlar sahipsiz değil. Biz sonuna kadar onların arkasında olacağız, sorunlarını da çözeceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın…” diye konuşmuştu.

Özhaseki, çeteler var diyerek söz vermişti. Şimdi daha güçlü. sözünü tutacak mı?
Özhaseki’nin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili olarak söz verdiği konuyla ilgili olarak gündeme getirdiği yasal düzenleme TBMM’de kabul edilip, Cumhurbaşkanının onayının ardından 15.06.2022 tarihli 31867 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Ancak Çevre Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 2.maddesinde Kooperatifler Kanunu’na eklenen geçici 11.maddedeki düzenleme, tüm itirazlara rağmen Kayseri’ye özel olarak çıkartıldığı için Anayasa Mahkemesi’nden geri döndü. 
Ve başta Kayseri olmak üzere birçok kentte yaşanan ve binlerce aileyi mağdur eden bu sorun devam ediyor. O gün Kayseri Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sıfatı ile bu sorunun çözümü için söz veren Özhaseki ise bugün konuyu çözecek olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koltuğunda oturuyor. Kooperatif mağdurları ise Özhaseki’nin sözünü tutarak, fakir fukara insanlara sahip çıkmasını bekliyor. Özhaseki sözünü tutacak mı, bunu da önümüzdeki günler gösterecek…